Supercar Challenge

Balfe/Keen winnen spannende race Supercar Challenge op Spa

yd1m0235 nr 01 gt race 01

In de GT-divisie had Craig Wilkens een goede start. De Viper-cpoureur kon in de eerste bocht zijn eerste plaats in de divisie behouden, voor Ferrari-rijders Patrick van Glabeke. Van Glabeke stond meteen onder zware druk van Henk Thuis.
Wilkens kon in de beginfase een voorsprong opbouwen van een paar seconden, maar daarachter ontstond een spannend gevecht. Patrick van Glabeke lag op de tweede positie, maar Henk Thuis legde de Ferrari-coureur het vuur na aan de schenen. In de vijfde ronde moest Van Glabeke uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Thuis. Thuis was hierna meteen snel en reed het gat naar Craig Wilkens langzaam dicht.

yd1m0161 gt nr 02 race 01

De Viper van Wilkens/Scott lag ook na de pitstops nog op de eerste plaats, gevolgd door Henk Thuis en Frédérique Jonckheere op de posities twee en drie. Thuis kon zijn goede race ditmaal helaas niet met een goed resultaat bekronen. Met nog tien minuten op de klok moest Thuis door technische problemen namelijk nog een keer extra de pitstraat opzoeken, waardoor hij terugviel tot de derde positie.

img 9670 nr 03 gt race 01

Frédérique Jonckheere was in de slotfase wederom zeer snel en slaagde er in de laatste ronden nog in om de eerste plaats van Wilkens/Scott af te pakken. Van Glabeke en Jonckheere pakten dus wederom een overwinning en deden daarmee goede zaken voor het kampioenschap. "Het was in het begin moeilijk, want de baan was erg glad", legde van Glabeke na afloop uit. "Ook had ik wat oponthoud met langzamere deelnemers. Maar verder ging het goed, mijn doel was om de anderen bij te houden en dat i gelukt." Ook Frédérique Jonckheere sprak van en lastige wedstrijd. "Het was niet gemakkelijk, maar ik heb echt mijn best gedaan. Het doel was om de eerste plaats te behalen en dat is gelukt!"

141004 bellingen

Steve Vanbellingen had in de GTB-divisie een goede start en kon zijn concurrenten voorblijven. Achter Vanbellingen sloot Max Koebolt aan op positie twee, met daar weer achter Nicolas Vandierendonck op positie drie. Vanbellingen en Koebolt konden in de beginfase een gaatje slaan naar hun achtervolgers. Achter de twee koplopers vormde zich in de eerste ronden een grote groep met Nicolas Vandierendonck, Marcel van Berlo, Simon Atkinson en Daan Meijer. In deze groep reed ook Superlights-coureur David Houthoofd.

Terwijl Steve Vanbellingen zijn voorsprong steeds verder uitbouwde, zag Max Koebolt zijn achtervolgers steeds groter in de spiegels opdoemen. Bij deze achtervolgers lag Nicolas Vandierendonck nog steeds op de derde plaats, op de voet gevolgd door Simon Atkinson. Atkinson was echter goed onderweg en kon na een paar ronden met zijn Lamborghini de Ferrari van Vandierendonck verschalken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet