Supercar Challenge

Gevarieerd veld aan GT's, toerwagens en prototypes bij Supercar Challenge op Spa-Francorchamps

140930 GTBoven

De Supercar Challenge powered by Pirelli reist komend weekend met al zijn divisies af naar Spa-Francorchamps. Ditmaal komen de verschillende divisies niet in actie in aparte startvelden, maar wordt er op het lange Ardennencircuit één groot startveld gevormd met meer dan zestig auto's. Met nog twee evenementen op de kalender is de spanning om te snijden, daarnaast verwelkomt de klasse ook komend weekend weer een aantal schitterende door gastrijders ingeschreven bolides.

Tekst en foto's: PR

140930 SGT

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge ligt het kampioenschap nog volledig open. Met nog vier losse races op het programma zijn er nog drie echte kanshebbers op de titel over. Koplopers in het kampioenschap zijn momenteel Bob Herber en Martin Lanting met de Ferrari 458 GT2. Zij worden echter op de huid gezeten door Henry Zumbrink met zijn Volvo S60 V8 Silhouette, die slechts één puntje achterstand heeft op de koplopers. Op de derde positie vinden we de RaceArt Viper GT3-R van het drietal Roger Grouwels/Arjan van der Zwaan/Robert de Graaff. Ook zij hebben maar een kleine achterstand op Herber en Lanting en doen dus nog volop mee voor het kampioenschap. Outsider voor het kampioenschap is ook nog Kelvin Snoeks, maar de Volvo-coureur kijkt tegen een achterstand aan van bijna veertig punten en moet op Spa-Francorchamps alles uit de kast gaan halen om nog aanspraak te kunnen gaan maken op de titel. Op Spa-Francorchamps verwelkomt de Supercar Challenge in de Super GT-divisie daarnaast ook weer een paar gastrijders die een paar fraaie bolides meenemen. Zo verschijnt er een Nissan GT-R GT3 aan de start met achter het stuur Philippe Steveny en Stephane Bailly en is er een Aquila CR1 ingeschreven door de Deen Dennis Holbæk Pedersen. Terug van weggeweest is Jan Storm met zijn BMW Z4 GT3, met ditmaal Niels Bouwhuis als tweede coureur. Ook Paul Bailey en Andy Schulz zijn weer present met hun Aston Martin Vantage GT3.

140930 GT

In de GT-divisie is de strijd om het kampioenschap uitgelopen op een tweestrijd tussen het Belgische tweetal Van Glabeke/Jonckheere en het Engelse duo Wilkens/Scott. Koplopers zijn momenteel Van Glabeke en Jonckheere, die met hun Ferrari 458 GT3 inmiddels een voorsprong van 20 punten hebben opgebouwd. Wilkens en Scott gaan er echter alles aan doen om op het thuiscircuit van Van Glabeke/Jonckheere de achterstand op dit tweetal te verkleinen. Kanshebber op een dagoverwinning in deze divisie is komend weekend Henk Thuis, die dit jaar met zijn nieuwe Radical RXC al vele mooie dingen heeft laten zien. Gastrijder in deze divisie is komend weekend de Deen Andreas Kjaergaard met een Scotty GT.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet