DTM

DTM: Prijswinnaar Jim Bosscher geniet van DTM Taxirit

voor auto 4444

De DTM-prijsvraag die vorige week op Autosport.nl stond is gewonnen door Jim Bosscher. Op zondag 28 september mocht hij mee in de DTM Mercedes, bestuurd door Bernd Maylander. De Beverwijker is fanatiek autosportliefhebber en komt vaak op Circuit Park Zandvoort, maar zag het nog nooit vanuit het perspectief van de coureur.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt

op weg 0815

Na een officiële ontvangst in de Mercedes hospitality en enige uitleg over hetgeen hem te wachten staat, krijgt Bosccher een Mercedes-overall aan, compleet met HANS-systeem.

voorbereiding 4414

Daarna begint voor Bosscher en zijn vader het zenuwachtige wachten bij de startopstelling voor de KUMHO-bocht. Eenmaal aan de beurt wordt hij stevig in de riemen gesnoerd en ook zijn helm wordt vastgezet met het HANS-systeem. "Zo, mijn hoofd kan geen kant op", verbaasde Bosscher zich.

actie 0860

De deur is nog niet dicht of Maylander geeft vol gas en Bosscher duikt achterover in de stoel. Hoe strak de riemen ook lijken te zitten, het heftige remmen en daarna weer vol op het gas zorgen er toch voor dat Bosscher niet echt stil kan blijven zitten. Het deert hem niet.

duimen 4452

Maylander zelf zit er veel rustiger bij, maar die kan zich dan ook afzetten op het stuur en weet wat er komen gaat. Tot een gesprek komt het niet, het loeien van de auto maakt dat onmogelijk en alleen met een duimpje omhoog vraagt Maylander of alles oke is. Bosscher vindt het allemaal prima, hij geniet volop en kijkt wanneer het kan schuin naar de kilometerteller. "Op het rechte eind gingen we 239. En met 210 door het Scheivlak. Dat is echt de spannendste bocht op Zandvoort, geweldig", lacht hij vol vuur.

vader zoon 4511

Vader Arjan Bosscher filmt en fotografeert alles en is blij dat zijn zoon deze prijs won. "Jim is gek van autosport en het is echt een droom die uitkomt dat hij nu zelf heeft mogen ervaren hoe het is om vol gas over Circuit Park Zandvoort te gaan. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken voor deze onvergetelijke ervaring!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet