Supercar Challenge

Supercar Challenge presenteert Benelux georiënteerde kalender voor 2015

140930 KalenderBoven

Komend weekend vindt voor de Supercar Challenge powered by Pirelli op Spa-Francorchamps nog het voorlaatste evenement van seizoen 2014 plaats, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan seizoen 2015. V-Max Racing Management, de organisatie achter de Supercar Challenge, heeft de kalender voor volgend jaar inmiddels zelfs al rond. De kalender heeft als basis weer de Benelux, met vier races in België en drie races in Nederland. Daarnaast maakt de raceklasse na een succesvolle editie dit seizoen ook in 2015 een uitstap naar het Engelse circuit van Brands Hatch.

Tekst en foto's: PR

140930 Kalender1

De kalender van de Supercar Challenge powered by Pirelli bevat komend seizoen negen evenementen. Net zoals dit jaar trapt de raceklasse het seizoen af op Circuit Park Zandvoort tijdens de traditionele Paasraces, die in 2015 voor het weekend van 4-6 april op de planning staan. Verschil met dit jaar is echter dat in 2015 de GT-divisies van de Supercar Challenge niet bij de Paasraces op het programma staan. Reden hiervoor zijn de geldende geluidsnormen bij dit evenement die dit jaar bij veel teams uit deze divisies voor problemen zorgden. In plaats daarvan komen de GT's ditmaal tijdens de Masters begin juli op Circuit Park Zandvoort in actie. Bij dit evenement zijn de geluidsnormen een stuk ruimer.

Het seizoen begint voor de GT-divisies in seizoen 2015 dan ook niet op Zandvoort, maar op Circuit Zolder bij het New Race Festival. Bij dit evenement staan naast alle divisies van de Supercar Challenge ook de Blancpain GT Sprint Series op het programma. Op voorhand dus al een schitterend evenement.

140930 Kalender2

Het zal in 2015 niet de enige keer zijn dat de Supercar Challenge afreist naar Circuit Zolder. Eind juni komt de raceklasse namelijk ook op het nabij Hasselt gelegen circuit in actie, dan tijdens de Syntix Superprix. Tussendoor komt de Supercar Challenge in het weekend van 6-7 juni in actie op Spa-Francorchamps tijdens de Spa Euro Races. Eind september reist de Supercar Challenge nogmaals naar Spa-Francorchamps voor deelname aan het Racing Festival. In totaal komt de raceklasse in 2015 dus viermaal in actie in België, een wens die onder andere naar voren kwam vanuit de Belgische deelnemers. "Spa-Francorchamps en Circuit Zolder zijn ten eerste twee fraaie circuits waar we erg graag komen", legt Supercar Challenge-organisator Dick van Elk uit. "Vanuit de Belgische rijders kwam de vraag of we vaker in België konden rijden en daarnaast is er momenteel ook veel interesse van nieuwe Belgische teams die in 2015 in willen stappen. Op basis daarvan hebben we besloten om vier races in België in te plannen, met tweemaal Circuit Zolder en tweemaal Spa-Francorchamps."

140930 Kalender3

Belcar als voorbeeld
De van oorsprong Nederlandse Supercar Challenge profileert zich daarmee bovendien steeds meer als Benelux-kampioenschap. "Eind jaren 90 was de Belcar een succesvol GT- en toerwagenkampioenschap met een gevarieerd veld van Belgische en Nederlandse rijders. Deze raceklasse was destijds dé raceserie in de Benelux en ik bewaar daar dan ook nog steeds zeer goede herinneringen aan", aldus Dick van Elk. "De Belcar uit die jaren is voor mij nog steeds de raceklasse die ik met de Supercar Challenge voor ogen heb. Het zou mij dan ook mooi lijken dat in 2015 met de inbreng van nog meer Belgische rijders de Supercar Challenge dé raceklasse van de Benelux wordt en daarmee het voorbeeld van de Belcar volgt."

In totaal komt de Supercar Challenge in 2015 ook viermaal in actie op Nederlands grondgebied. Naast tweemaal Circuit Park Zandvoort, met de Paasraces en de Masters, komt de raceklasse ook komend seizoen tweemaal in actie op TT circuit Assen. Traditioneel maakt de Supercar Challenge daar deel uit van de zeer drukbezochte Gamma Racing Day begin augustus en ook de Formido Finaleraces eind oktober. Als klap op de vuurpijl maakt de raceklasse evenals dit seizoen in september 2015 eenmaal de overtocht naar Engeland om te racen op het schitterende circuit van Brands Hatch.

140930 Kalender4

In 2015 ook Franstalig tv-programma Supercar Challenge
Op publicitair gebied gaat de raceklasse in 2015 op de ingeslagen weg verder met in Nederland een tv-programma op RTL7, in België op Just!/Sport10 en internationaal via MotorsTV. In België wordt de aandacht op televisie volgend seizoen verder uitgebreid, want voor Franstalige rijders zal er vanaf komend jaar ook een Franstalig tv-programma worden geproduceerd dat uitgezonden gaat worden in het Franse deel van België.

Kalender Supercar Challenge powered by Pirelli 2015
TBA Testdag Circuit Zolder
03-04 t/m 06-04 Paasraces Circuit Park Zandvoort* (1)
17-04 t/m 19-04 New Race Festival Circuit Zolder*
05-06 t/m 07-06 Spa Euro Races Spa-Francorchamps
19-06 t/m 21-06 Syntix Superprix Circuit Zolder*
03-07 t/m 05-07 Masters Circuit Park Zandvoort (2)
31-07 t/m 02-08 Gamma Racing Day TT circuit Assen
11-09 t/m 13-09 Supercar Challenge On Tour Brands Hatch GP Track*
25-09 t/m 27-09 Racing Festival Spa-Francorchamps*
16-10 t/m 18-10 Formido Finaleraces TT circuit Assen*

* Programma Superlights
(1) Alleen Sport-divisies & Superlights
(2) Alleen GT-divisies

Kalender 2015 in PDF

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet