DNRT

DNRT: Flinke strijd verwacht in Witmer & Odijk Westfield Cup tijdens DNRT Finaleraces

VriendHeeckLazell

Op vrijdag 10 oktober is de Westfield Cup dit jaar voor de laatste keer te zien op Circuitpark Zandvoort. Logisch, want het is ook het afsluitende weekend van het DNRT en dus ook de finale voor de Westfield Cup coureurs. Een van de leukste merkencups van Nederland sluit dan alweer haar zevende seizoen af met mogelijk weer een nieuwe naam die zich Westfield Cup kampioen mag noemen. Al is de kans groter dat voor de eerste keer in het bestaan van de cup met Britse roots een naam voor de tweede maal op de beker mag prijken.

Tekst en foto's: PR

De winst in de "Battle of the north" op TT Circuit Assen ging in alle drie de races naar kampioenschapleider Heeck. Hiermee wist de RAEK Racing coureur zijn voorsprong op Willem Vriend, die twee maal een tweede plaats in de wacht sleepte en een ongelukkige derde race reed, te vergroten. Hans Wellink haalde op het TT-circuit zijn revanche op zijn races tijdens het Super Race Weekend en wist weer de nodige punten te pakken, waarmee de equipe Lazell/Wellink en nog steeds een theoretische kans maakt op het kampioenschap.

HeeckVosselman

Tijdens de finaleraces zijn er maximaal 124 punten te verdienen. RAEK Racing coureur Heeck staat op Vriend en de equipe Lazell/Wellink, de respectievelijke nummers twee en drie, 53 en 73 punten voor. Het mag duidelijk zijn dat de finaleraces een spektakel worden waarin de drie kampioenskandidaten er alles aan gaan doen om het kampioenschap mee naar huis te nemen. Reden te meer om er een lang weekend van te maken en vrijdag 10 oktober het weekend te beginnen op Circuitpark Zandvoort.

Schaap

Tijdens het laatste evenement staat er ook een aantal nieuw- en oudgedienden aan de start. Michel Schaap was er in de beginjaren van de Westfield Cup al bij, zo ook Mies van Grunsven, die vorig jaar nog regelmatig achter het stuur van een Westfield kroop, maar nu druk is de Avenger Cup gestalte te geven.

Mies van Grunsven

De fun factor van de Westfield Cup racer blijft echter trekken en Hans en Christiaan Dijkhof waren ook benieuwd, met als gevolg dat deze vriendengroep vrijdag 10 oktober aan de start staat. Het ziet er naar uit dat de Witmer & Odijk Westfield Cup kan rekenen op een vol veld tijdens het laatste evenement, dat natuurlijk leuk voor rijder en publiek is.

Lex peters

Het organisatie van een raceklasse is niet alleen druk met de coureurs vooraan, maar juist ook met nieuwe coureurs om ze op te voeden tot volwaardige coureurs. Een goed voorbeeld hierin is Lex Peters. Enthousiast gemaakt door vriend Ton Strous en nu enorme spijt dat hij niet zeven jaar eerder is ingestapt. Met wat crosservaring stond hij enkele races geleden voor het eerst aan de start van de Witmer & Odijk Westfield Cup. Het was snel duidelijk dat Peters niet van plan was om voor des keizers baard mee te doen en er volgde als snel een podiumplaats. Dat racen met vallen en opstaan gepaard gaat werd de indoor-kartbaaneigenaar ook snel duidelijk toen hij het afgelopen evenement op Assen iets te enthousiast was en hier en daar wat 'contactmomentjes' had. "Dat was niet goed", was zijn commentaar direct na afloop van de derde race.

Gelukkig worden dergelijke akkefietjes, door de door de DNRT-organisatie verplichte wandeling naar de wedstrijdleiding, ook nog onder de rijders onderling opgelost en wil het besuur van de Westfield Rijdersvereniging zich, daar waar nodig, ook mee bemoeien. De sociale controle binnen de Westfield Cup is zodanig dat er alles aan gedaan wordt om er voor te zorgen dat geen enkele coureur het volgende evenement thuis blijft omdat er nog rekeningen open staan. Zodoende kan er op het scherpst van de snede geracet worden zonder onnodige schades en blijft het financieel overzichtelijk.

Daniel Sandifort

Het gaat vooraan dus druk worden tijdens de finaleraces van de Witmer & Odijk Westfield Cup. Kampioenskandidaten, Heeck, Vriend en Lazell zullen er alles aan doen om maximaal te scoren. Vosselman is gebrand om zijn derde race dit jaar te winnen en ook Sandifort liet al doorschemeren dat hij aan zijn race pace ging werken om zijn kansen op winst te vergroten na zijn pole position op Assen. Oud gediende Schaap is te competitief ingesteld om van een aantal oud leerlingen te verliezen, dus die zal er ook alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten. Reden genoeg om vrijdag 10 oktober te komen kijken bij de Witmer & Odijk Westfield Cup.

Programma
09.00 UUR VRIJE TRAINING
10.20 UUR TIJD TRAINING
11.25 UUR RACE 1
14.00 UUR RACE 2
15.30 UUR RACE 3

Westfield Cup
De Westfield Cup is een raceklasse met zeer gelijkwaardige racers. Het idee van Colin Chapman begin jaren '50 heeft de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaan. De Lotus 7 van toen is tot aan de dag van vandaag de blauwdruk voor veel Engelse kitkars, dus ook voor de huidige Westfield Cup racer. Door de cup auto bijna zeven jaar lang door te ontwikkelen is de huidige Westfield Cup racer een uitgebalanceerde raceauto. Door het lage gewicht is het een snel wagentje, erg vermakelijk om te besturen en uitdagend voor elke coureur om echt hard in te gaan. Ook aan de veiligheid is gedacht door onder andere extra side impact protection aan de rijderszijde. De kern van de Westfield Cup bestaat uit een leuke groep van ongeveer 35 rijders. De kosten zijn goed te overzien waardoor het racen in de Westfield Cup veel 'value for money' is. Interesse om zelf te rijden? Kijk op www.westfieldcup.nl en/of neem contact op met de Westfield Rijdersvereniging.

Overzicht

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet