Formula E

Formule E: Alejandro Agag hoopt voor het tweede seizoen op vier nieuwe motoren en batterijenleveranciers

Om WK Status voor het FIA Formule E kampioenschap te vergaren hoopt Alejandro Agag op voor het tweede seizoen op vier nieuwe motoren en bandenleveranciers. Dit liet de Spaanse initiatiefnemer via de verschillende social media kanalen weten.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

Alejandro Agag outlines plans for second Formula E season


Alejandro Agag hoopt voor tweede seizoen op vier nieuwe banden en motorenleveranciers
In een interview op de Formule E website laat Agag doorschemeren dat hij voor de toekomst meer wil. Nu is de Formule E nog een eenheidscategorie maar in de toekomst gaat het reglement voor meerdere fabrikanten opengesteld worden. Voor het tweede jaar krijgen de teams de vrijheid om hun eigen aandrijving verder te ontwikkelen. In het derde seizoen komt de focus op de ontwikkeling van de accu's te liggen.

Alejandro Agag: "In het tweede jaar mogen de teams hun eigen accu's en motoren ontwikkelen. Ze mogen zelfs hun eigen auto's bouwen mochten zij het willen. Maar de reglementen blijven strikt. Aan de ontwikkeling van de aerodynamica mag weinig gedaan worden. Maar als ze de accu's en motoren verder ontwikkelen dan kunnen wij in het tweede jaar al over vier verschillende motoren en acculeveranciers beschikken."

Een dergelijke ontwikkeling plaveit de weg voor WK status. Om daaraan te voldoen moet je over vier fabrikanten beschikken. Met een eenheidscategorie kan daaraan niet voldaan worden. "Wij hopen meerdere fabrikanten aan te trekken zodat wij aan deze voorwaarden kunnen voldoen. Hopelijk geeft de FIA ons dan WK status"' aldus Agag eerder dit jaar in Beijing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet