24H Series

Volop variatie in het startveld belooft komende zaterdag spannende autosport in de Hankook 12H HUNGARY

Start 12H HUNGARY 2013 800pix 1

Komende vrijdag en zaterdag (3 en 4 oktober) komen lange-afstands-teams en -rijders van over de hele wereld bijeen op de Hungaroring voor de Hankook 12H HUNGARY, de twaalf-uursrace voor GT's, toerwagens en 24H Specials. "Het zevendaagse weerbericht ziet er goed uit met zon en temperaturen van rond de 20 graden op vrijdag en zaterdag. We hebben een goede mix van auto's, dus we verheugen ons op spannende autosport als afsluiting van het seizoen in onze 24H SERIES powered by Hankook", zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).

Tekst en foto's: PR

Blancpain racing winner 12H HUNGARY 2013800pix 1

De auto's in de klasse A6 gelden als de favorieten voor de overwinning in het algemeen klassement van de twaalf-uursrace. Tot de deelnemers behoren de Zwitserse teams Hofor Racing en Stadler Motorsport, respectievelijk de winnaars van de 24H BARCELONA van vorig jaar en de 24H DUBAI van dit jaar. Hofor Racing zet een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met de Zwitsers Michael Kroll en Roland Eggimann, de Duitser Kenneth Heyer en de Nederlander Christiaan Frankenhout in; bij Stadler Motorsport besturen de Zwitsers Adrian Amstutz, Mark Ineichen en Rolf Ineichen de Porsche 997 GT3 R. Tegenstand komt van het Duitse team SPS automotive performance met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met de Duitse coureurs Valentin Pierburg, Tim Müller en Lance-David Arnold.

De zes auto's in de SP2-klasse hebben ook goede kansen op een podiumplaats in het algemeen klassement, zoals in het verleden tijdens tal van lange-afstandsraces al regelmatig bleek. Het Duitse team SPS automotive performance en het Oostenrijkse ZaWotec Racing zetten elk een Porsche Cup-auto in. Artas Racing uit Litouwen brengt een Lexus IS-F aan de start, terwijl het Nederlandse Red Camel Racing zijn bekende Audi R8 inzet. De silhouet-auto's in deze klasse zijn de MARC Focus GTC en de GC Automobile GC 10 V8, die door hun respectievelijke fabrieksteams uit Australië en Frankrijk worden gerund.

Poster 12HHungary 2014 small 1

In de toerwagenklasse A5 gaat de strijd tussen BMW en Peugeot. Het Franse Team Altran heeft twee Peugeot 208 GTi's ingeschreven, terwijl BMW wordt vertegenwoordigd door Hofor-Kuepperracing uit Duitsland (E46 M3 Coupé), RTR Projects - KOP race uit Witrusland (Z4) en Rimo uit Litouwen (335 D). Ook de D1-dieselklasse belooft volop spanning met de SEAT Leon TDI van het Nederlandse Red Camel Racing, twee Volkswagen Golf Diesels van Kaukas uit Litouwen en KPM Racing uit Groot-Brittannië alsmede twee Franse auto's, die elk door een Deens team worden ingezet: de Renault Clio van DK Racing Event en de Peugeot RCZ van HM Motorsport.

press message header 24hseries hungary 2014 lowres 1

Hankook is opnieuw titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Op vrijdag 3 oktober begint het programma met een optionele privétest van 9.00 tot 13.30 uur, gevolgd door de vrije training van 15.00 tot 16.30 uur, de kwalificatie van 16.45 tot 18.00 uur en de avondtraining van 19.00 tot 20.00 uur. De race start op zaterdag 4 oktober om 8.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Live-timing, foto's en video's zijn te vinden via live.24hseries.com. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSeries) en Facebok (24H Series). Op een later tijdstip zendt Motors TV een 24 minuten durende samenvatting van de race uit. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet