IndyCar

Indycar: Team Penske bevestigt Simon Pagenaud voor 2015

Zoals www.autosport.nl vorige week al voorspelde gaat Team Penske komend seizoen met vier auto's uitkomen. Vandaag werd de 30-jarige Fransman officieel door het team bevestigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Archief autosport.nl

140630 Pagenaud Houston
Pagenaud eerder dit jaar in Houston. Roger Penske heeft altijd een goed oog voor zijn tegenstanders gehad. Daarna sleepte hij ze jarenlang binnen.

Team Penske bevestigt Simon Pagenaud voor 2015
Voor het eerst in de geschiedenis van Team Penske zal het team in 2015 met vier auto's uitkomen. De Fransman Simon Pagenaud tekende vandaag een meerderjarig contract met het team. De 30-jarige Fransman eindigde de laatste vijf Indycarseizoenen driemaal in de Top 5. Afgelopen seizoen behaalde Pagenaud twee overwinningen, drie podiumklasseringen en behaalde acht Top 5 resultaten. In de eindstand van het kampioenschap werd hij als vijfde geklasseerd.

Roger Penske: "Simon Pagenaud is een erg gefocuste en ambitieuze coureur. In de laatste twee jaar wisten wij hoe zwaar het was om tegen hem te rijden en wij zijn erg verheugd om hem bij Team Penske naast Will Power, Helio Castroneves en Juan Pablo Montoya te mogen verwelkomen. Met deze coureurs maken wij kans om elk weekend te winnen. En bovendien zijn het belangrijke titelkandidaten.
In 2006 won Pagenaud de Champcar Toyota Atlantic series.In 2010 won hij voor HPD de LMP1 titel. Ook kwam hij voor Peugeot in de LMS series uit.

Simon Pagenaud: "Het is gewoon een droom dat ik de kans krijg om voor Team Penske te racen. Ik heb altijd bewondering voor dit team gehad en wat zij in de racerij gepresteerd hebben. Ik ben erg verheugd dat ik van Team Penske deel uit mag maken. Ik kan nauwelijks op het startschot van het seizoen 2015 wachten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet