DTM

DTM: DTM-coureurs verheugen zich op Zandvoort

IMG 0324
DTM-coureurs Mike Rockenfeller, Marco Wittmann en Dani Juncadella bij de persconferentie op Zandvoort

"Dit circuit is gewoon een knaller!" Mike Rockenfeller maakt geen geheim van zijn voorliefde voor Circuit Park Zandvoort. Geen wonder, want in 2011 behaalde 'Rocky' er zijn eerste overwinning in de DTM en vorig jaar stelde hij er met de tweede plaats in de race voortijdig de kampioenstitel veilig. Tijdens de traditionele persconferentie op de vrijdag voorafgaand aan het evenement spraken Rockenfeller en zijn DTM-collega's Marco Wittmann en Daniel Juncadella over hun verwachtingen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Bij BMW-rijder Wittmann was natuurlijk vooral zijn voortijdige titelwinst, twee weken geleden op de Lausitzring, het onderwerp van gesprek. "Ja, we hebben wel wat gedronken, maar niet teveel, want op maandag begon alweer de voorbereiding voor Zandvoort. Het echte feest vieren we op zondag na de finale in Hockenheim", aldus Wittmann. "Sinds de Lausitzring ben ik nauwelijks nog thuis geweest, het ging van één persafspraak naar de andere, maar ik word nog steeds iedere ochtend met een grote grijns op mijn gezicht wakker. Natuurlijk ben ik nog steeds volop gemotiveerd, want ook de beslissingen in het team- en merkenklassement staan nog op het programma. Ook tijdens de laatste twee races, hier en in Hockenheim, geven we vol gas!"

Audi-coureur Rockenfeller uitte zich enthousiast over het circuit: "Snelle passages, blinde bochten, hoogteverschillen: alles wat een echt circuit zou moeten hebben! Natuurlijk is het naast de ideale lijn vaak glad door het zand dat op de baan ligt. Daarmee moet je uitkijken, bijvoorbeeld wanneer je moet uitwijken voor iemand die op zijn snelle ronde is, zodat je zelf geen last hebt van teveel zand op je banden als je zelf aan je snelle ronde begint, maar dat is voor iedereen hetzelfde, dat hoort erbij." Rockenfeller kan ermee leven, dat hij nu geen kampioen meer is: "Ik heb tot het eind van het seizoen nog het nummer 1 op mijn auto. Voor de rest is het nu bij Audi ons doel om onze eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. We zaten er al vaak dichtbij, we hebben de snelheid, maar het lukte telkens net niet. Dus moet het hier dan maar gebeuren."

Bij Mercedes-Benz was het al vrij snel dit seizoen duidelijk dat het merk geen rol zou spelen in de strijd om de titel. "Maar bij ons heeft Christian Vietoris nog wel volop kans op de runner-up-titel", verklaarde Dani Juncadella. "De afgelopen twee weekeinden verliepen voor ons heel goed en hopelijk kunnen we die lijn ook hier voortzetten. We krijgen een nieuw aerodynamicapakket op onze auto, waarvan we hopen dat dat ook een stap vooruit betekent. Mijn auto is echter nog hetzelfde als bij de vorige race." Over Zandvoort zei de Spanjaard: "Ik ben blij, weer hier te zijn; het circuit ligt me. Behalve afgelopen jaar, toen het niet zo goed ging, was ik hier eigenlijk altijd snel."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet