IndyCar

Indycar: Simon Pagenaud naar Penske? Verstappen zet nu ook Indycar transfermarkt op zijn kop

De Fransman Simon Pagenaud wordt niet alleen in verband gebracht met een Honda F1 avontuur, maar ook met een overstap naar Team Penske. Tijdens een tweedaagse Firestone bandentest op de Indianapolis Motor Speedway verklaarde de Fransman dat hij voor de toekomst een keuze gemaakt had. Alleen weigerde hij te verklaren met wie en wat.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

04CJ0126
2014 Indy 500 winnaar Ryan Hunter Reay keek nu wel op bijzondere wijze naar zichzelf.......


Pagenaud naar Penske. Verstappen zet nu ook Indycar transfermarkt op zijn kop.
De Fransman Simon Pagenaud, die het afgelopen Indycar-seizoen voor het team van Schmidt Peterson Motorsports uitkwam verklaarde dat hij een beslissing genomen had, maar dat het contract nog niet geheel rond was. Indy 500 winnaar Ryan Hunter Reay dacht niet dat Pagenaud nog naar zijn eigen team zal terugkeren. "Hij loopt tegen iedereen te vertellen dat hij vertrekt" aldus Hunter Reay,

Pagenaud lijkt over opties bij Team Penske, Ganassi Racing en Andretti Autosport te beschikken. Insiders vermoeden dat Pagenaud bij Team Penske getekend heeft. Helio Castroneves wist nog van niets "Maar dit is bij Team Penske niet ongewoon. Vorig jaar hebben ze tot een avond van tevoren ook niet verteld dat Juan Pablo Montoya het team kwam versterken. Ik trek mijn mond niet open" aldus Castroneves.

Bij Team Penske lijkt men over dezelfde line-up als dit jaar te beschikken. Het team heeft nog nooit een vierde auto ingezet. De teams van Chip Ganassi en Andretti Autosport beschikken echter wel over rijders. Het team van Carpenter Racing komt nu uit onder vlag van Carpenter Fisher Hartman Racing, en reed op Indy voor het eerst onder deze kleuren.

Het team van Schmidt Peterson Motorsports zal op korte termijn met Rodolfo Gonzalez en Rocky Moran Jr. op Homestead testen. Daniel Abt zal voor het team van Andretti Autosport testen. Abt, die de F3, GP3 en GP2 doorlopen heeft, sprak in de media openlijk uit dat 16-jarige jongens als Max Verstappen nu de topzitjes wegkapen. "En wil ik dit nog wel doen? Je kunt altijd wat geld meebrengen en bij Caterham rijden. Dan ben je F1-coureur. Ik denk niet dat ik dit wil doen. Ik ben nu 21 en dat moet je verstandige beslissingen nemen'' aldus Abt. Met de "generatiekloof" in de F1 zullen waarschijnlijk veel aanstormende talenten voor Indycar opteren. Het was te verwachten.

04CJ3266
Ed Carpenter rijdt nu onder vlag van CFH Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet