Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Alfa Romeo terug in 2006?

Opnieuw zijn de geruchten voor een terugkeer van Alfa Romeo in de DTM aangezweld. Ditmaal is het de ex-DTM coureur Gianni Guidici die een terugkomst van Alfa in de DTM wil verzorgen, aldus het Italiaanse blad Autosprint. Zo zou hij in 2006 twee Alfa Romeo 159 aan de start willen laten verschijnen.

Tekst: Pieter de Boer, Foto PR

Het is overigens niet voor het eerst dat er over een terugkeer van Alfa gesproken wordt. In november 2003 was ook al sprake van een mogelijke terugkeer in het nieuwe DTM. Dat zou aan de start van dit seizoen moeten gebeuren, met fabriekssteun van dochteronderneming Ferrari.

Wanneer Alfa in 2006 daadwerkelijk op de nieuwe manier aan de start zal verschijnen, dan gebeurt het volgens Guidici met twee wagens. Één zal hij zelf berijden, de andere door iemand met een grote naam in de autosport. Er zal nauw worden samengewerkt met Maserati. Alfa is op dit moment deelnemer in het WTCC, de opvolger van het ETCC,waar Alfa ook in mee heeft geraced . Naar eigen zeggen verwacht Guidici dat de DTM minder zal kosten per seizoen dan de huidige kosten in het WTCC.


 Alfa 159

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet