Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint weer in Marcorelly

Nadat hij in de eerste race van de Dutch Supercar Challenge was uitgevallen moest Cor Euser op zondag vanuit de achterste gelederen van het startveld aan de tweede wedstrijd beginnen. Dat weerhield hem er niet van om de race winnend af te sluiten en daarmee de tweede zege te boeken met zijn Marcorelly, een doorontwikkelde Marcos Mantis.
De zondag van de Rizla Racing Day op TT Circuit Assen trok maar liefst 46.000 toeschouwers.


 Euseractiezondag


Na ruim een uur racen werd Cor Euser als eerste afgevlagd, op slecht enkele seconden gevolgd door de winnaar van zaterdag Graham Coomes (Porsche biturbo) en de equipe Robert de Graaff – Philippe Ribbens (V8STAR). “Het was een mooie strijd”, vond Euser. “Ik was tijdens de race wel bang dat ik de finish niet zou halen. De temperatuur van de versnellingsbak liep op tot meer dan 200 graden. Ik ben blij met de tweede zege van de Marcorelly. We gaan nu verder met de ontwikkeling om er een nog betere auto van te maken.”

 Euserchampagne


Thuiszege

André de Vries won de klasse Supersport met zijn BMW E46 V8 GTR. Zijn teamgenoot bij JR Motorsport, Pieter van Soelen, eindigde als tweede. Richard van den Berg zag als derde de finish met zijn ex-WTCC BMW M3. “Het is super om voor mijn thuispubliek te winnen”, vond De Vries.

Bijzondere finish

De uitslag in de klasse Sport werd in de laatste ronde bepaald. Kees Kreijne koos in de laatste bocht, na een uur racen, de goede lijn. Dat leverde hem de zege op, nadat hij een dag eerder ook al had gewonnen met zijn Lotus Exige. “Cadeautjes bestaan nog”, ontdekte Kreijne. “Ik ging in de laatste bocht buitenom, dat bleek de goede keuze. Dit is helemaal super.”Berry van Elk werd op 0,580 seconde tweede, voor Eugène Janssen en Rolf van Os die aanvankelijk leken te gaan zegevieren. Het drietal kwam welgeteld 0,663 seconde tekort op de winnaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet