Porsche Cups

Porsche Cup: Nicky Thiim wint teamduel tegen Ammermüller. Van Lagen 10e op de Sachsenring

De 25-jarige Nicky Thiim behaalde op de Sachsenring zijn tweede overwinning in de Duitse Porsche Cup dit seizoen. Christian Engelhart eindigde met de Konrad Motorsport Porsche als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto Porsche

M14 3719 fine
Natte weersomstandigheden op de Sachsenring. Ammermüller neemt direct de kop
.

Nicky Thiim wint teamduel tegen Ammermüller. Van Lagen 10e
Nicky Thiim heeft op de Sachsenring zijn tweede Duitse Porsche Cup-overwinning behaald. Thiim: "Ik ben dolblij met mijn overwinning. Op dit circuit is het puur racen. Nu de titel voor mij buiten bereik is ga ik mijn best doen om de teamtitel veilig te stellen."

De kwalificatie vond onder droge weersomstandigheden plaats maar deze hadden al snel voor vochtige condities plaatsgemaakt. Polesitter Ammermüller maakte een perfecte start met Nicky Thiim in ziel kielzog. In de achtste ronde ging Thiim bij het ingaan van de laatste bocht voor start/finish definitief aan zijn Lecher Racing teamgenoot voorbij.

Michael Ammermüller: "Ik kwam bij de start goed weg, later moest ik Nicky laten gaan omdat wij de teamtitel in het vizier hebben. En die 18 punten waren voor mij veel belangrijker."

Achter de Lechner Racing Porsches vond eveneens een intern teamduel tussen Christian Engelhart en Christopher Zöchling plaats. Beide Konrad-coureurs leverden een adembenemend duel en teambaas Franz Konrad het zweet op zijn voorhoofd. Uiteindelijk slaagde Engelhart erin om zijn teamgenoot achter zich te houden. "Dit was wel een bijzonder gevecht. Gelukkig gebeurde er niets en konden wij de punten veilig naar huis rijden. Met nog drie races te gaan leidt Ammermüller het kampioenschap met 182 punten en Engelhart staat met 168 punten als tweede genoteerd.

Achter de Konrad Porsches volgden Robert Renauer, Philip Eng en Sven Müller. De Spaanse Porsche Junior Alex Ribeiras wist van een negende naar een vijfde plek op te klimmen maar kreeg wegens te vroeg starten een penalty opgelegd waardoor hij naar de 25e plek terugviel. Uiteindelijk werd hij nog als vijftiende geklasseerd. "Mijn auto was gewoon perfect maar over het resultaat ben ik erg teleurgesteld" aldus Ribeiras. De andere Porsche Junior, de Amerikaan Connor de Phillippi reed eveneens een indrukwekkende wedstrijd. Van een 35e startplek wist hij zich naar een 18e plaats algemeen op te werken.

De Philippi: "Mijn wedstrijd bestond volledig uit inhaalmanoeuvres en op het natte wachtte ik gewoon op een fout van mijn concurrenten." Jaap van Lagen eindigde als tiende.

Uitslag
1. Nicki Thiim (DK/Walter Lechner Racing Team)
2. Michael Ammermüller (D/Walter Lechner Racing Team)
3. Christian Engelhart (D/Konrad Motorsport)
4. Christopher Zöchling (A/Konrad Motorsport)
5. Robert Renauer (D/Team GT3 Kasko)
6. Philipp Eng (A/Team Deutsche Post by Project 1)
7. Sven Müller (D/Team Deutsche Post by Project 1)
8. Clemens Schmid (A/Lechner Racing Academy ME)
9. Robert Lukas (PL/Förch Racing by Lukas Motorsport)
10. Jaap van Lagen (NL/ZaWotec Racing)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet