DTM

Gevarieerd programma bij DTM op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - DTM 2014-pre2-Hoch-Zwei4-pb

In het weekend van 27 en 28 september komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Niet minder dan 23 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komen beide weekenddagen op het Zandvoortse asfalt in actie. Ook het bijprogramma is meer dan de moeite waard, met wedstrijden van de Historic Monoposto Racing serie en sessies van de Vintage Revival Zandvoort. Het tijdschema toont dan ook een boeiend en gevarieerd programma voor het weekend.


Tekst en foto's: PR

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden zijn populair bij racefans uit binnen- en buitenland. In 2013 trakteerde de DTM 41.000 racefans op bloedstollende toerwagenactie en sensationele autosport, met als klap op de vuurpijl de kampioenstitel voor Mike Rockenfeller in zijn Audi. Ook dit seizoen is de strijd tussen Audi, BMW en Mercedes-Benz bijzonder fel, waarbij stevige deur-aan-deur gevechten niet vermeden werden. Afgelopen weekend stelde BMW-coureur Marco Wittmann op de Lausitzring de kampioenstitel bij de rijders veilig. De 2014-editie op Zandvoort belooft daarmee nog spectaculairder te worden, nu alle coureurs zonder strategische belangen kunnen strijden om de dagzege en de titels bij de teams en constructeurs nog voor het grijpen liggen. Volop redenen dus om het spektakel zelf te komen aanschouwen op Circuit Park Zandvoort.

Persbericht - DTM 2014-pre2-Hoch-Zwei2-pb

Driestrijd in de duinen
De stoere DTM bolides, zoals de Audi RS5 DTM, de BMW M4 DTM en de DTM Mercedes AMG C-Coupé, zullen op zaterdag 27 september op het asfalt verschijnen voor de eerste trainingsronden tijdens de eerste vrije training, die staat geprogrammeerd voor zaterdagochtend. Na een korte onderbreking volgt de tweede vrije training, terwijl enkele uren daarna zal worden gestreden om de poleposition tijdens de kwalificatiesessie. Op zondag 28 september zullen de DTM-coureurs om 13.30 uur starten met de negende DTM race van dit raceseizoen. Dan zal blijken of Wittmann zijn BMW-zegereeks voort kan zetten, of dat Audi keihard terug slaat in de Zandvoortse duinen. En wat te denken van de sterk gemotiveerde Mercedes-Benz-coureurs, die na een wat lastige seizoenstart nu met een goede inhaalslag bezig zijn. Immers was het Mercedes-piloot Pascal Wehrlein die op de Lausitzring de wedstrijd wist te winnen.

Internationaal startveld met formulewagens
Ook de Historic Monoposto Racing serie (HMR) komt in actie op Circuit Park Zandvoort. Met formulewagens uit de jaren '60, '70 en '80 wordt volop gestreden om de overwinning. Veel grote sterren uit de Formule 1 geschiedenis hebben als opstap naar de top geschitterd in de auto's waarmee nu bij de HMR gereden. Na een succesvolle carrière in de Formule Vee, de Formule Ford 1600, de Formule Ford 2000 (Superford) en/of de Formule 3, was de volgende stap al snel de Formule 1. Veel van deze formule-auto's zijn bewaard gebleven en racen succesvol binnen de HMR. Meer dan dertig prachtige formule racers, bestuurd door coureurs uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Luxemburg, Noorwegen en Denemarken, komen in actie tijdens het DTM weekend, waarbij de serie op zondag twee races zal rijden. Fans met een paddockkaart kunnen daarnaast ook in de paddock met hun favoriete formulewagen op de foto.

Genieten van klassiekers
Het DTM weekend wordt een autosportfeest voor zowel fans van de moderne toerwagenracerij, als voor liefhebbers van klassieke auto's. De kers op de taart wordt geserveerd door de Vintage Revival Zandvoort met een grote diversiteit aan Pre-war bolides. Deze vooroorlogse exoten zijn op beide dagen van het DTM weekend van dichtbij te bewonderen in de paddocks, terwijl ook verschillende groepen klassiekers op het asfalt in actie komen. De inschrijflijst kent een forse omvang, met legendarische klassiekers als de BMW 328 AFM uit 1938, de Alvis 4.3 Special uit 1937 en de Bugatti T23 uit 1926. Ook andere merken zijn van de partij, waaronder Pre-wars van MG, Amilcar, Delage, Bentley, Lagonda, Rover en Aston Martin. Door het grote aantal deelnemers zal de Vintage Revival Zandvoort in verschillende groepen en sessies op het Zandvoortse asfalt in actie komen.

Persbericht - DTM 2014-pre2-Hoch-Zwei1-pb

Tijdschema
Het volledige tijdschema van het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort is te downloaden via de website www.circuit-zandvoort.nl. Ook is hier meer algemene publieksinformatie te vinden.

Toegangsbewijzen
Kaarten voor het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort zijn te bestellen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Daarnaast zijn er toegangskaarten te bestellen via www.DTM.com. Een overzicht van de diverse toegangskaarten is te vinden via www.circuit-zandvoort.nl. Via diezelfde website kunnen ook de exclusieve VIP-arrangementen geboekt worden, waardoor bezoekers de kans krijgen om op zeer luxe wijze te genieten van het DTM-spektakel.

Persbericht - DTM 2014-pre2-Hoch-Zwei3-pb

Ticket Tuesday
Op dinsdag 16 september worden fans getrakteerd op een interessante actie tijdens Ticket Tuesday. Op uitsluitend deze dinsdag ontvangt men, indien een toegangsbewijs inclusief paddock toegang wordt aangeschaft, een voucher voor een gratis DTM cap. Dit populaire fan-item kost normaal € 15,00, maar is tegen inlevering van de Ticket Tuesday voucher gratis af te halen bij de DTM Shop op 27 en 28 september op Circuit Park Zandvoort. De Ticket Tuesday actie is alleen geldig voor kaarten die gekocht worden via de website van Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet