IndyCar

Gonchi prachtige documentaire over Gonzalo Rodriguez in de maakWie herinnert zich niet Gonzalo Rodriguez, de coureur die in 1999 Uraquay op de autosportlandkaart bracht met die schitterende overwinning tijdens de F3000 wedstrijd in Monaco. Hij werd opgepikt door Roger Penske maar verongelukte later dat seizoen op Laguna Seca. Nu is er een prachtige documentaire over Gonchi in de maak waarvan de eerste trailer inmiddels op het internet verscheen.


Tekst: Willem J. Staat

Gonchi prachtige documentaire over Gonzalo Rodriguez
Gone but not forgotten. Dat is Gonzalo Rodriguez nog steeds niet. Rodriguez eindigde tweemaal achter elkaar als derde in het toenmalige FIA F3000 kampioenschap. Hij behaalde een schitterende F3000 overwinning in Monaco voor het Astromega Team van Mikke van Hool in 1999. Rodriguez stond op het punt om een hele grote te worden in de toenmalige CART series en tekende voor het einde van het seizoen bij Roger Penske. In zijn eerste wedstrijd eindigde hij direct als twaalfde. Tijdens de trainingen op Laguna Seca verongelukte hij in de befaamde Corkscrew. Bij het aanremmen van de Corkscrew bleef met 225 km/u het gaspedaal hangen. Gonzalo Rodriguez was op slag dood. Drie weken later verongelukte de legendarische Greg Moore op Fontana, die voor 2000 eveneens bij Penske had getekend.

Nu 15 jaar later verschijnt er een prachtige documentaire over het leven en de carrière van Gonzalo Rodriguez. Volgens ingewijden net zo goed of misschien zelfs wel beter dan de Senna documentaire van enkele jaren geleden. In deze documentaire komen mensen aan het woord zoals Christian Horner, die met hem samengewerkt hebben. Gone but not forgotten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet