DKM

Karting: DKM: Titelstrijd helemaal open na voorlaatste wedstrijd in Kerpen!

Het Duits kampioenschap was aan zijn voorlaatste ronde toe in Kerpen. Op de mooie Erftlandring valt het kampioenschap langzaam maar zeker in zijn plooi. Ook vandaag deden de Nederlanders goed mee, vol goede hoop trekken we begin oktober naar Genk voor het slotstuk van het DKM!

Tekst: Philippe De Roeck

David Beckmann won de eerste KFJ race vanaf poleposition. Met ruim drie seconden voorsprong haalde de Duitser het voor zijn landgenoot Mick Junior en de Britt Maximilian Fewtrell. Jarno Opmeer en Michael Kuiper werden knap zesde en zevende. Esteban Muth eindigde de eerste finale als 12. Nederlanders Bard Verkroost en Max Weering werden veertiende en vijftiende. Rinus van Kalmthout en Max Tubben werden zeventiende en achttiende. Charles Weerts en Bent Viscaal sloten de eerste race af als 24e en 25e. In de tweede finale wisselde het vooraan. Mick Junior won nu voor David Beckmann en Juan Correa. Rinus van Kalmthout maakte een sterke remonte en werd 9e voor Jarno Opmeer op P10. Max Weering werd twaalfde. Verder werden Bent Viscaal 17e en Charles Weerts 24e. De overige Nederlanders haalde het einde niet.

In de KZ2 trok Jorrit Pex in de eerste race aan het langste eind. Hij haalde het in een sterk gevuld veld van John Norris en Davide Fore. Finn Kooijman werd sterk vijfde, Menno Paauwe zevende, Guust Specken achtste en Tim Berndt negende. Polesitter Marijn Kremers werd twaalfde, net voor Dylan Davies op P13. Jeroen Bos werd negentiende, Stan Pex twintigste, Symen Wiggers 22e en Nick de Bruijn 26e. Verdi Geurts, Roy van Dijk, Pepijn Steeman en ook kampioenschapsleider Rick Dreezen haalde het einde niet.
In de laatste race stonden maarliefst acht Nederbelgen in de top tien. Simo Puhakka won de wedstrijd. Daarachter volgden Jorrit Pex, Marijn Kremers, Finn Kooijman, Guust Specken, Dylan Davies, Rick Dreezen, Verdi Geurts en Menno Paauwe. Nick de Bruin werd veertiende, daarachter werden Stan Pex en Pepijn Steeman 20e en 21e. Tim Berndt kwam als 26e over de streep, Roy van Dijk als 28e en Jeroen Bos als 29e. Symen Wiggers haalde het einde niet.

Martijn van Leeuwen kende niet de dag waarop hij gehoopt had. De Nederlander had pole voor de eerste finale maar moest de winst aan Jehan Daruvala laten. Andre Matisic werd derde. Sasakorn Chaimognkol won de tweede race voor Jehan Daruvala en Manuel Valier. Martijn van Leeuwen moest al na drie ronden opgeven met een kettingbreuk!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet