Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Bas Schouten en Mark van der Aa in spannende wedstrijd op Brands Hatch

140914 dijk

In de Sport-divisie had Dennis de Borst een goede start. De Clio-coureur had na de safety car de leiding in handen voor Erwin van Dijk, Maurits Caransa en Rob Nieman. Dick van Elk sloot aan op positie vijf.

De Borst moest in de beginfase alle zeilen bijzetten om de leiding in de Sport-divisie te behouden. Erwin van Dijk zat namelijk aan de staart van de Clio en zette De Borst flink onder druk. Maurits Caransa lag ondertussen solide op de derde positie, maar daarachter was het zeer spannend met Rob Nieman en Dick van Elk op de posities vier en vijf.

Bij de tweede herstart, na de crash van Lee Allen, kon Dennis de Borst zijn leidende positie behouden maar volgde Erwin van Dijk op korte afstand. Daarachter maakte Maurits Caransa meteen zijn pitstop, waarmee de derde plaats in de race in handen kwam van Rob Nieman. De Clio-coureur stond echter onder zware druk van Dick van Elk en de BMW-coureur kon Nieman al snel verschalken.

140914 caransa

Na de pitstops was Wesley Caransa op de eerste plaats beland. Caransa had een voorsprong van tien seconden op achtervolger Dick van Elk, die op de huid gezeten werd door een grote groep. Achter Van Elk lagen namelijk Erwin van Dijk, Rob Nieman, Martin de Kleijn en Chris Voet vlak achter elkaar.

Erwin van Dijk voerde meteen de druk op op Dick van Elk. Van Elk deed zijn best om Van Dijk achter zich te houden mar slaagde daar niet in. Na een drietal ronden lukte het Van Dijk om zijn Lotus bij het insturen van Paddock Hill Bend naast de BMW van Van Elk te zetten.

Van Dijk reed hierna langzaam naar Wesley Caransa toe en ook Dick van Elk reed snellere rondetijden dan Caransa. Van Elk leek hierdoor op een podiumplaats af te stevenen, maar de BMW-coureur vergaloppeerde zichzelf bij het ingaan van het GP-circuit. Van Elk ging hier namelijk in de rondte maar kon wel zijn weg vervolgen. Martin de Kleijn kon hiervan profiteren en pakte de derde positie van Van Elk af.

140914 borst

Na 27 ronden had Van Dijk het gat richting Caransa helemaal dichtgereden en het duurde daarna niet lang totdat de Lotus-coureur de leiding bij de Sport-divisie van Caransa overnam. Net zoals eerder bij Dick van Elk zette Van Dijk zijn Lotus bij het insturen van Paddock Hill Bend naast Caransa.

Van Dijk gaf in de laatste ronden zijn eerste positie niet meer af en pakte daarmee dus wederom een overwinning. Wesley en Maurits Caransa eindigden op de tweede positie en Dennis de Borst en Martin de Kleijn maakte met een derde plaats het podium compleet.

Alle uitslagen van de Sport-divisies

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet