Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Kelvin Snoeks op Brands Hatch

bh-6

In de GT-divisie had Henk Thuis ditmaal in tegenstelling tot de race van zaterdag wel een goede start. De Radical-coureur kon zijn eerste positie in de divisie bij de start behouden maar stond wel meteen onder zware druk van Craig Wilkens. Wilkens stond op zijn beurt weer onder druk van Sutton in de Porsche 991 GT3 Cup en Colin White in de Ginetta GT3.

De strijd in deze divisie was in de beginfase zeer spannend. Henk Thuis had na een paar ronden een gat van een paar seconden maar daarachter lag Sutton, die was opgeklommen naar de tweede positie, onder zware druk van Ginetta-coureur Colin White en Viper-coureur Craig Wilkens.

bh-5

Na een paar ronden slaagde Colin White erin om de Porsche van Sutton te verschalken. Hierna kon White meteen een gaatje slaan richting zijn achtervolgers. Sutton en Wilkens bleven ondertussen in fel gevecht met elkaar. Het duurde tot de elfde ronde totdat Wilkens kans zag om Sutton in te halen.

Ook na de pitstops lag Henk Thuis aan de leiding bij de GT's. Colin White lag na de pitstops op de tweede plaats, voor Porsche-coureur Witt, Craig Wilkens en Frédérique Jonckheere. Bij deze groep was Jonckheere snel onderweg. De Ferrari-coureur kon het gat ten opzichte van voorliggers Witt en Wilkens snel verkleinen en kon met nog tien minuten op de klok beide rijders verschalken. Jonckheere kwam hiermee op de derde positie te liggen, achter Henk Thuis en Colin White.

In de laatste ronde werd de strijd om de tweede plaats nog zeer spannend. Frédérique Jonckheere zette Colin White onder zware druk, maar kwam uiteindelijk net tekort om de tweede plaats in de race te bemachtigen. Het verschil tussen White en Jonckheere was op de finishlijn minimaal, slechts 0,1 seconde! Aan Henk Thuis ging dit alles voorbij, de Radical-coureur pakte ditmaal de overwinning en eindigde zelfs op de vierde positie overall.

bh-1

In de GTB-divisie was het Tom Webb die met zijn BMW M3 GTR de beste start had. De BMW-coureur stond echter meteen onder zware druk van Max Koebolt. Achter Koebolt lagen Daan Meijer, Fiona James en Simon Atkinson in de beginfase op de plaatsen drie tot en met vijf.

Tom Webb en Max Koebolt konden in de eerste ronden bij hun achtervolgers wegrijden. Daan Meijer, die achter Webb en Koebolt op de derde plaats lag, had op dat moment al zijn handen vol om Fiona James en Simon Atkinson achter zich te houden. Achter Atkinson lag Marcel van Berlo op de zesde positie en Miguel Vandereyt op plaats zeven.

bh-2

Webb reed een sterke race maar zag dat helaas niet beloond worden met een goed resultaat. Na twintig minuten moest Webb namelijk zijn BMW met technische problemen naast de baan parkeren. De leiding bij de GTB's kwam daarmee in handen van Max Koebolt voor Daan Meijer, Fiona James en Simon Atkinson.

Fiona James had kunnen profiteren van de resultaatseconden van Daan Meijer en was dan ook na de pitstops voor de Porsche-coureur op de baan gekomen. James lag na de pitstops zelfs aan de leiding, want koploper Max Koebolt had veel resultaatseconden en viel hierdoor terug tot de tweede plaats, tussen James en Meijer in. Meijer zette Koebolt meteen onder druk en pakte al snel de tweede plaats over van Koebolt.

bh-7

Helaas kwam de wedstrijd voor Daan Meijer voortijdig ten einde. De Porsche-coureur was in fel gevecht met Max Koebolt, maar kreeg met nog twintig minuten op de klok te kampen met technische problemen. De Porsche-coureur moest zijn bolide hierdoor voortijdig langs de baan parkeren.

Max Koebolt reed in de slotfase van de race nog snelle rondetijden maar kon niet meer voorkomen dat Fiona James er met de overwinning vandoor ging. De Lamborghini-coureure pakte dus net zoals in de race op zaterdag de overwinning bij de GTB's, voor Max Koebolt. Simon Atkinson legde beslag op de derde positie.

Alle uitslagen van de GT-divisies

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet