V8 Supercars

V8 Supercars: Overtuigende zege voor Whincup/Dumbrell in Sandown 500 (kort)

De combinatie Jamie Whincup/Paul Dumbrell heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de Wilson Security 500 gewonnen. Vrijwel de gehele wedstrijd was de Red Bull Team Holden dominant.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: PR

204SANDOWNWHINCUPWINS


Overtuigende zege voor Whincup/Dumbrell (kort)
De combinatie Jamie Whincup/Paul Dumbrell heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de Wilson Security 500 gewonnen. Alleen tijdens de pitstopcyclus verloor de Triple Eight Red Bull Team Holden Commodore slechts kortstondig de leiding. Voor het fabrieks Holden Team werd het een dubbel podium. De combinaties James Courtney/Greg Murphy en Garth Tander/Warren Luff. Tander wist in de slotfase Scott Pye in de DJR Ford Falcon voor te blijven. Een moral boost voor het team waarvan a.s. dinsdag de samenwerking met Penske aangekondigd gaat worden! De Tekno Autosports Holden Commodore VF van Shane van Gisbergen/Jonathon Webb moest in de slotfase door problemen met de stuurbekrachtinging de vijfde plek prijsgeven.

Voor Erebus werd het een slechte dag. Lee Holdsworth crashte kort voor het einde van de wedstrijd met een defect aan de stuurinrichting. Holdsworth bleef ongedeerd. De tweede Mercedes van Will en Alex Davison speelde na een aanrijding met de Nissan van Rick Kelly geen rol van betekenis meer. (later meer)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet