DKM

Karting: DKM: Indrukwekkende prestatie Nederlanders. Kremers zet nieuw baanrecord neer.

KPX 0801

In Kerpen vindt dit weekend de voorlaatste ronde van het Duits kampioenschap karting plaats. Na de trainingen van gisteren stonden vandaag de kwalificaties en heats op het programma. De Nederlanders deden het op de bekende baan erg goed. Marijn Kremers scherpte het ronde record zelfs aan!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

In de KFJ is de pole voor de prefinale voor de Duitser David Beckmann. Lirim Zendeli en Mick Junior werden tweede en derde. Beste Nederlander was Jarno Opmeer met een zevende plek. Ook Max Weering deed het goed met een negende startplek. Bent Viscaal werd 23e, Rinus van Kalmthout en Michael Kuiper zaten in de klappers en werden 25e en 26e. De Belgen Esteban Muth en Charles Weerts werden 30e en 33e. Max Tuben nestelde zich daartussen op P31. Bard Verkroost sloot de dag als 33e af.

KPX 1319

In de KF zette Martijn van Leeuwen vanochtend de tweede tijd neer. Tijdens de heats was de Nederlander echter niet te stoppen. Hij start op pole voor de prefinale van morgen. Tom Lautenschlager en Jehan Daruvala starten op P2 en P3. Shane Vandenbroek deed het verdienstelijk met een negentiende tijd.

KPX 0828

Marijn Kremers deed het even daveren in Kerpen toen hij vanochtend naar poleposition reed en daarbij het baan record aanscherpte. Heel wat Nederlanders en Belgen deden het goed in de KZ2. Zo staat Kremers nog steeds op pole voor de prefinale. Jorrit Pex start naast de Birel rijder op de eerste rij. Finn Kooijman behaalde een mooie vijfde plek. Verdi Geurts en Pepijn Steeman werden achtste en negende.

KPX 1131

Tim Berndt deed het goed met een veertiende plek. Nick de Bruin, Stan Pex en Guust Specken werden 16e, 17e en 18e. Dylan Davies kwam tot P20, Menno Paauwe werd 22e, Rick Dreezen 24e. De kampioenschapsleider viel fel terug na eerder op de dag nog een tweede plek in de kwalificaties te bemachtigen. Roy van Dijk werd 30e, Toon de Winter 35e, Symen Wiggers 36e, Janneau Esmeijer 37e, Mark Potman 42e en Kevin Verhoeven 47e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet