NASCAR

NASCAR: Marcos Ambrose kondigt vertrek aan. Overstap naar V8 Supercars?

Petty Motorsports-coureur Marcos Ambrose heeft vandaag in Chicago bekendgemaakt dat hij stopt in NASCAR. Ambrose keert in 2015 terug naar zijn geboorteland Australië.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2014 Ambrose
Marcos Ambrose neemt definitief afscheid van NASCAR. Mogelijk is zijn naam verbonden aan Team Penske met een Ford project in de V8 Supercars.


Marcos Ambrose kondigt vertrek aan
Na het vertrek van Juan Pablo Montoya eind vorig jaar is dit de tweede gevoelige klap voor NASCAR. Zonder buitenlandse coureurs wordt het toch een besloten feestje. Na het winnen van de V8 Supercartitel in 2005 vertrok Ambrose naar Amerika om een NASCAR carrière op te bouwen. Ambrose slaagde erin om twee Sprint Cup wedstrijden te winnen en won vijf Nationwideraces. Ambrose kwam de laatste jaren voor het team van Richard Motorsports uit. Eerder dit jaar werd de naam van Ambrose al in verband gebracht met Team Penske, dat volgend jaar waarschijnlijk het team van Dick Johnson Racing gaat overnemen. Geruchten die al enige tijd circuleren. Voor Roger Penske zou Marcos Ambrose de ideale man zijn om zijn race imperium verder uit te breiden. In de NASCAR en Nationwideseries verdedigt team Penske de Ford-kleuren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet