Supercar Challenge

Supercar Challenge: Ondanks drive-through straf toch overwinning voor Kelvin Snoeks op Brands Hatch


In de GTB-divisie kon Max Koebolt bij de start van de race zijn eerste plaats behouden. Achter Koebolt was het gastrijder Clutton die met zijn Chevron op de tweede plaats lag, voor Tom Webb en Fiona James. Steve Vanbellingen en Ward Sluys waren net op tijd bij de start van de wedstrijd. JR Motorsport had na de vrije training de motor vervangen en waren daarmee vlak voor de race klaar, zodat Vanbellingen en Sluys de wedstrijd toch nog vanuit de pitstraat konden beginnen.

140913 race1 fiona

Voor Daan Meijer verliep de start minder goed, want de Porsche-coureur schoot na een touché met Henk Thuis al in de eerste ronde van de baan. De wedstrijdleiding besloot hierdoor om kortstondig de safety car de baan op te sturen, zodat de Porsche van Meijer veiliggesteld kon worden.

In deze groep was Fiona James verrassend snel onderweg. Na de tweede safety car periode haalde zij Marcus Clutton in waarmee zij op de tweede positie bij de GTB's kwam te liggen. Koebolt ging bij deze groep nog steeds aan de leiding terwijl Simon Atkinson met zijn Lamborghini Gallardo op de vierde positie lag.

140913 race1 atkinson

Na de pitstops was Fiona James zelfs aan de leiding komen te liggen bij de GTB's. De Lamborghini-coureure had geen resultaatseconden en was daardoor solide op de eerste plaats terechtgekomen. Marcel van Berlo lag na de pitstops op positie twee, voor Simon Atkinson op positie drie en de BMW M4 Silhouette van Vanbellingen/Sluys op plaats vier. Max Koebolt lag na de pitstops op de vijfde plaats en was daarmee eigenlijk de dupe van de safety car periode vlak voor de start van het pitstopwindow.

140913 race1 bellingen

Van Berlo kon zijn tweede positie in de race niet vasthouden. Simon Atkinson kon na de pitstops de tweede positie van de Porsche-coureur afpakken en niet veel later verloor van Berlo ook zijn derde positie aan Sluys/Vanbellingen.

Aan Fiona James ging dit alles voorbij, zij pakte de overwinning voor het duo Vanbellingen/Sluys en Simon Atkinson.

Alle uitslagen GT-divisies

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet