Supercar Challenge

Supercar Challenge: Ondanks drive-through straf toch overwinning voor Kelvin Snoeks op Brands Hatch

140913 race1 wilkins

In de GT-divisie had Craig Wilkens een goede start. Dat kon niet gezegd worden van Henk Thuis, die vanaf zijn eerste plaats in de divisie terugviel naar positie vier. De Porsche van Witt/Sutton lag na de start op positie twee, voor de Ginetta GT3 van White.

Henk Thuis begon hierna zijn slechte start te herstellen. Binnen een paar ronden was de Radical-coureur al voorbij aan de Ginetta van White en niet veel later meldde Thuis zich ook al aan de staart van de Porsche van Witt/Sutton.

140913 race1 thuis

Craig Wilkens noteerde ondertussen snelle rondetijden en slaagde erin om een voorsprong op te bouwen. Daarachter ging het niet veel later fout tussen Henk Thuis en de Porsche van Witt/Sutton. Tijdens een fel gevecht raakten beide bolides elkaar waarna zij vast kwamen te staan in de grindbak. De wedstrijdleiding moest hierdoor wederom de safety car de baan opsturen zodat dit tweetal uit de grindbak getrokken kon worden.

140913 race1 glabeke

Ook na de pitstops was het Craig Wilkens die bij de GT's de leiding in handen had, gevolgd door de Curbstone Ferrari van Van Glabeke/Jonckheere. Henk Thuis en de Porsche van het duo Witt/Sutton hadden na hun incident de wedstrijd helaas niet kunnen vervolgen. Wilkens kon in de slotfase van de race ondanks zware druk van Frédérique Jonckheere de eerste plaats behouden en de overwinning veiligstellen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet