F. Renault 1.6 NEC

MB Motorsport ook in 2015 in NEC Formula Renault

mb fr16 2

MB Motorsport is momenteel zeer actief met het opzetten van de Avenger Cup. En met succes, want hoewel de nieuwe racers in rap tempo vervaardigd worden staan nieuwe coureurs in de rij om ook in de Avenger Cup te gaan racen. Maar MB Motorsport is ook actief in andere raceklassen: "We begeleiden dit seizoen het KNAF Talent Larry ten Voorde in de Formule Renault 1.6", vertelt Jarno Born. "Dat bevalt beide partijen zo goed, dat MB Motorsport volgend seizoen met Larry wil doorstromen naar de NEC Formule Renault 2.0. Daarnaast willen we volgend seizoen twee Formule Renaults 1.6 gaan runnen."

Tekst en foto's: PR

mb fr16 1

Larry ten Voorde laat dit seizoen zien dat hij niet voor niets is gekozen tot KNAF Talent First-autosporttalent. De jonge coureur finishte in de in de NEC Formula Renault 1.6 races op Circuit Park Zandvoort als tweede en derde en kwalificeerde zich eind augustus op het circuit van Zolder voor beide races op poleposition. Jammer genoeg mocht hij op Zolder desondanks niet vanaf pole starten: "Er zat een sensor op de auto die reglementair niet is toegestaan. Dat was ons niet bekend. Je hebt er geen enkel voordeel van, maar het mag niet en dus wordt dan je tijd afgenomen", vertelt Jarno Born over deze tegenvaller.

Ondanks deze domper voor Ten Voorde en MB Motorsport werden twee sterke races gereden, maar gestart vanaf de dertiende en laatste plaats was het podium helaas niet haalbaar.

mb fr16 3

De samenwerking tussen team en rijder verloopt prima, vandaar dat er nu vast vooruit gekeken wordt naar volgend seizoen. "Larry zou graag doorgroeien naar de NEC Formula Renault 2.0, het iets zwaardere broertje van de formulewagen waarin hij dit seizoen racet", blikt Born vooruit. "Wij willen hem daarbij graag begeleiden en oriënteren ons nu op uitbreiding van ons team met één of misschien zelfs twee Formule Renault 1.6-bolides."

Jarno Born nodigt geïnteresseerde rijders contact op te nemen om te zien of samenwerking mogelijk is. MB Motorsport organiseert regelmatig testdagen, voor zowel de Avengers als voor de Formula Renault 1.6.

Voor meer informatie over MB Motorsport:
Jarno Born: info@mbmotorsport.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet