Formula E

Formule E: Takuma Sato maakt debuut in Beijing

Oud Masters F3 winnaar Takuma Sato zal dit weekend naast Katherine Legge zijn Formule E debuut in Beijing maken. Fabio Leimer zal als reservecoureur fungeren terwijl Antonio Felix da Costa dit weekend DTM verplichtingen heeft. Takuma Sato begon in 2002 met de F1 en kwam o.a. voor Jordan Grand Prix en Super Auguri uit. Tegenwoordig rijdt Sato in Indycar voor het team van A.J. Foyt.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

Sato
Takuma Sato weer terug op het oude nest bij Aguri Suzuki.

Sato maakt dit weekend Formule E debuut
Takuma Sato komt dit weekend voor het team van Amlin Aguri in Beijing uit. In 2013 wist Sato als eerste Japanner de Indycarwedstrijd in Long Beach op zijn naam te schrijven.

Takuma Sato: "Ik kijk er naar uit om met het team van Amlin Aguri in de allereerste Formule E wedstrijd geschiedenis te kunnen schrijven. Ik ben erg verheugd dat ik voor dit team kan uitmaken en mijn oude vrienden van het Super Aguri F1 team weer terug kan zien. Ik zal hard pushen en mijn absolute best in Beijing proberen te doen. Het racen met elektrische auto's is fascinerend en betekent een nieuwe richting in de autosport. Ik ben erg verheugd om er in een vroeg stadium al bij betrokken te zijn.''

2013 GP2 kampioen Fabio Leimer heeft gedurende de zomermaanden voor het team Amlin Aguri getest en zal als reservecoureur fungeren. Fabio Leimer: "Ik ben er trots op dat ik gedurende het eerste Formule E weekend een rol kan spelen. Het team heeft enorm hard gewerkt om voor dit moment klaar te zijn en in Beijing hebben een uitstekende kans om op het wereldplatform een goede naam voor onszelf te maken."

Aguri Suzuki: "Namens iedereen bij Amlin Aguri is het mij een groot genoegen om Takuma Sato te mogen verwelkomen. Dit nieuwe elektrische kampioenschap is een showcase voor de toekomst van de autosport. Takuma heeft zich in het verleden voldoende bewezen. Hij heeft enorm veel kennis op de stratencircuits opgedaan."

Mark Preston van Amlin Aguri: " Het is fantastisch om Takuma naast Fabio en Katherine aan boord te hebben. Het is een stratencircuitspecialist en hij brengt enorm veel input in het team. Fabio weet wat je ervoor nodig hebt om een kampioenschap te winnen en als hij aan de beurt is, weten wij dat hij gaat presteren. Iedereen wil die eerste Formule E race winnen en Amlin Aguri wil deze kans zeker niet voorbij laten gaan om haar naam met een podiumresultaat in Beijing in de geschiedenisboeken te zetten."

Amlin CEO Charles Phillips: "Dit is de automotive technologie van de toekomst en ideaal voor de grote steden die last hebben van een slechte luchtkwaliteit. De komst van dit kampioenschap heeft het potentieel om het CO2 gehalte radicaal te reduceren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet