Supercar Challenge

Dikke bolides Supercar Challenge naar legendarische circuit van Brands Hatch

140909 GTBoven

Komend weekend gaat voor de organisatie van de Supercar Challenge powered by Pirelli een langgekoesterde wens in vervulling: terugkeren op het legendarische circuit van Brands Hatch. De Supercar Challenge kwam er al eens in actie in 2006, maar door uiteenlopende redenen lukte het daarna niet snel meer om het circuit op de kalender terug te laten keren. Dit jaar is het dus wel gelukt en de klasse is dit weekend meteen één van de hoofdacts op het fameuze circuit.

Tekst en foto's: PR

Time Schedule | Entry List

140909 gt1

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli is de spanning om te snijden. Bob Herber en Martin Lanting gaan momenteel aan de leiding in het kampioenschap met hun snelle Ferrari 458 GT2 maar Henry Zumbrink zit het tweetal op de hielen. De Volvo-coureur is dit seizoen razendsnel maar heeft af en toe te kampen met kleine problemen aan de auto waardoor een goed resultaat niet altijd mogelijk is. Een andere kanshebber op het kampioenschap is Team RaceArt met de nieuwe Dodge Viper GT3-R. Het team heeft te kampen gehad met kinderziektes aan de wagen omdat dit een gloednieuwe bolide is, maar inmiddels is de bolide razendsnel. Komend weekend bemannen Roger Grouwels en Robert de Graaff deze schitterende Amerikaan. Er zijn echter nog meer kapers op de kust voor de dagoverwinning, want ook Kelvin Snoeks met de Volvo S60 V8 SIlhouette, Barry Maessen met de Vicora V8 en Jan Storm met zijn BMW Z4 GT3 zijn van de partij.

140909 gt2

In de GT-divisie lijkt de strijd om het kampioenschap een tweestrijd te worden tussen het duo Jonckheere/Van Glabeke in de Ferrari 58 GT3 en het duo Wilkens/Scott in de Dodge Viper GT3. Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke zijn dit jaar nieuw in het kampioenschap maar hebben al laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Zij scoorden inmiddels namelijk al vijf overwinningen en gaan dan ook aan de leiding in het kampioenschap. Craig Wilkens en Aaron Scott kijken momenteel tegen een achterstand aan van achttien punten ten opzichte van de koplopers, maar zij gaan op eigen grond alles uit de kast halen om die achterstand om te buigen in een voorsprong. Andere deelnemers in de GT-divisie zijn komend weekend Henk Thuis en het duo Daniels/Dujardyn met een Radical RXC, David Witt met een Chevron GT4 en Jordan Witt met een Porsche 911 GT3.

140909 gt3

In de GTB-divisie zijn het momenteel Ferdinand Kool en Max Koebolt die de leiding in het kampioenschap in handen hebben. Het Corvette-duo is dit jaar nieuw in de Supercar Challenge maar laat meteen van zich gelden. Met vijf overwinningen hebben zij inmiddels een voorsprong opgebouwd van 27 punten ten opzichte van achtervolger Daan Meijer, maar Meijer kennende is de strijd nog niet gestreden. De Porsche-coureur is het gehele jaar al razendsnel en zal zijn uiterste best gaan doen om ook ditmaal een overwinning te pakken. Concurrentie kunnen zij op Brands Hatch onder andere verwachten Porsche-coureurs Marcel van Berlo, Dirk Schulz, Vandereyt/Detavernier, Lamborghini-rijders Fiona James en Simon Atkinson, het duo Vanbellingen/Sluys met de BMW M4 Silhouette en Tom Webb in de BMW M3 E46 GTR.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet