24H Series

24H Series: Een fantastische race op zich en een perfecte generale repetitie voor Dubai: de Hankook 12H HUNGARY

Start 12H HUNGARY 2013 800pix

Na de bijzonder succesvolle 24H BARCELONA van afgelopen weekeinde staan de Hankook 12H HUNGARY als vijfde en laatste evenement van de 24H SERIES powered by Hankook 2014 op het programma. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober is de Hungaroring alweer voor het zesde jaar de plaats van handeling voor de internationale lange-afstandsrace voor GT's, toerwagens en 24H-Specials.

Tekst en foto's: PR

Impression 12H HUNGARY 2013 800pix

"We hebben van heel wat teams en rijders zeer positieve reacties na de race in Barcelona ontvangen en nu werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat ook de race in Hongarije weer een succes wordt", zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team) optreedt als organisator en promotor van de Hankook 12H HUNGARY. "We hebben al 36 voorlopige inschrijvingen ontvangen. Teams die willen deelnemen aan deze race, kunnen zich nog steeds aanmelden, maar moeten nu wel snel zijn. We weten dat vele teams onze race in Hongarije gebruiken als een generale repetitie voor ons grootste evenement, de Hankook 24H DUBAI van 8 tot en met 10 januari volgend jaar, maar de Hankook 12H HUNGARY zijn op zichzelf ook een prachtige wedstrijd!"

Poster 12HHungary 2014 small

De klasse-indeling en het technisch reglement van de Hankook 12H HUNGARY zijn identiek aan die bij de Hankook 24H DUBAI en bij alle andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook. Het compacte tweedaagse evenement met volop rijtijd maakt de Hankook 12H HUNGARY tot een ideale gelegenheid voor teams en rijders die nog aan een lange-afstandsrace met een internationaal startveld willen deelnemen, voordat het Europese raceseizoen eindigt. Deelname is mogelijk voor teams bestaande uit twee tot vijf rijders en een nationale licentie is voldoende om te mogen starten. De Hungaroring, gelegen in Magyoród nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, is gemakkelijk binnen een dag per auto bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Frankfurt of Bologna. De internationale luchthaven "Ferenc Liszt" in Boedapest wordt door luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld aangevlogen.

Blancpain racing winner 12H HUNGARY 2013 800pix

De Hungaroring wordt beschouwd als een technisch circuit met faciliteiten op Formule 1-niveau. In 1986 vond er voor het eerst een Formule 1-Grand Prix op het circuit plaats en sindsdien staat het circuit ieder jaar op de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1. Legendarische coureurs als Michael Schumacher en Lewis Hamilton (beide met vier overwinningen), Nelson Piquet en Mika Häkkinen (elk twee overwinningen) staan er op de lijst van winnaars. Dit jaar werd de Australische Red Bull-coureur Daniel Ricciardo de meest recente winnaar van de Formule 1-Grand Prix van Hongarije. Eerder dit seizoen waren ook andere belangrijke raceklassen als het FIA WK Toerwagens, het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 en de DTM te gast op de Hungaroring.

Op het moment staan er 36 teams op de voorlopige inschrijflijst voor de Hankook 12H HUNGARY met een goede mix van GT's, toerwagens en 24H Specials. Hankook is opnieuw titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Op vrijdag 3 oktober begint het programma met een optionele privétest van 9.00 tot 13.30 uur, gevolgd door de vrije training van 15.00 tot 16.30 uur, de kwalificatie van 16.45 tot 18.00 uur en de avondtraining van 19.00 tot 20.00 uur. De race start op zaterdag 4 oktober om 8.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet