DNRT

Westfield Cup 11 september actief op TT Circuit Assen

IMG 1078

Op donderdag 11 september is de Westfield Cup voor de tweede maal dit seizoen te gast op TT Circuit van Assen, waar drie races in de Witmer & Odijk Westfield Cup op het programma staan. Tijdens het DNRT Super Race Weekend op Circuit Park Zandvoort ging de winst in de eerste race naar Andrew Vosselman en won Arjen Heeck race twee. Hiermee wist de RAEK Racing coureur zijn voorsprong in het kampioenschap op Willem Vriend, die helaas een ongelukkig weekend kende en de equipe Lazell/Wellink te vergroten. De achtervolgers in het kampioenschap is er daarom alles aan gelegen om tijdens de "Battle of the North"op Assen hun achterstand te verkleinen, zodat het kampioenschap open blijft tot het laatste evenement in oktober.


Tekst en foto's: PR

IMG 0481


Tijdens de aankomende drie races in de Westfield Cup, die dit jaar alweer voor het zevende seizoen georganiseerd wordt, kunnen we zoals we gewend zijn van de Westfield coureurs een felle strijd door het gehele veld verwachten. De Westfield Rijdersvereniging, in samenwerking met organisator DNRT, stelt zicht tot taak om voor de Westfield-coureurs zoveel mogelijk waar voor hun geld te bieden. Onder andere lage inschrijvingskosten en een goed en sluitend reglement zorgen voor het zoveelste jaar voor een vol startveld.

IMG 7196

Het organiseren van een raceklasse gaat niet alleen om de coureurs vooraan, maar juist om de rijders die wat minder in de spotlight staan doordat ze niet altijd strijden voor de bloemen en de kussen, maar er wel voor zorgen dat een raceklasse gezond is en blijft. Max Snoeck en Gerard Rooks zijn er al redelijk vanaf het begin bij en zien we waarschijnlijk ook op het TT Circuit van Assen. Max Snoeck reed al Formule Ford samen met Huub Vermeulen en geniet nu al jaren van het racen in zijn celeste kleurige Westfield racer. Het gaat dit jaar bijzonder goed met Max en hij wist menig maal een top tien positie te bemachtigen. Vanwege de omgekeerde startvolgorde voor de tweede en derde race zien we hem regelmatig van de eerste startrij vertrekken en vooraan meestrijden. Het zal wel in de voornaam zitten... Met zijn jaren lange ervaring weet de autoschadespecialist zijn Westfield goed breed te maken. Close en spectaculair racen om de kop is het gevolg, hetgeen de wedstrijden voor coureur en publiek nog spannender maakt. Gerard Rooks heeft ook een berg aan ervaring, maar combineert het racen met reizen. Als hij niet aan het reizen is neemt hij graag plaats in zijn Westfield om de strijd aan te gaan met andere coureurs.

IMG 9748

Als we naar boven kijken zien we dat de titelstrijd in de Witmer & Odijk Westfield Cup nog gaat tussen RAEK Racing coureur Heeck die aan kop staat, Willem Vriend heeft een achterstand van 34 punten en de equipe Lazell/Wellink moeten 40 punten inlopen om het gat te dichten. Natuurlijk zal de kampioen van 2011 er alles aan doen om het kampioenschap voortijdig te beslissen door drie goede races te rijden. Verder verwachten we dat Jan Stakenburg en Adrew Vosselman ook voor de winst strijden in Assen.

IMG 8078

Westfield Cup
De Westfield Cup is een raceklasse met zeer gelijkwaardige racers. Het idee van Colin Chapman begin jaren '50 heeft de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaan. De Lotus 7 van toen is tot de dag van vandaag de blauwdruk voor de huidige Westfield Cup racer. Door de cup auto bijna zeven jaar lang door te ontwikkelen is de huidige Westfield Cup racer een uitgebalanceerde raceauto. Door het lage gewicht is het een snel wagentje en erg vermakelijk en uitdagend voor elke coureur om in te racen. Ook aan de veiligheid is gedacht door onder andere extra side impact protection aan de rijderszijde. De kern van de Westfield Cup bestaat uit een leuke groep van ongeveer 35 rijders. De kosten zijn goed te overzien waardoor al met al het racen in de Westfield Cup veel waar voor het geld biedt. Interesse om zelf te rijden, kijk op www.westfieldcup.nl en/of neem contact op met de Westfield Rijdersvereniging.

Programma 11 september 2014, TT Circuit Assen
09.25 uur - vrije training
10.40 uur - tijd training
13.00 uur - 1e race
14.40 uur - 2e race
16.10 uur - 3e race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet