Supercar Challenge

Brands Hatch flinke uitdaging voor coureurs Superlights-divisie Supercar Challenge

140909 SuperlightsBoven

Komend weekend komt de Supercar Challenge powered by Pirelli in actie op het Engelse circuit van Brands Hatch. Naast de GT- en Sport-divisies komen ook de coureurs van de Superlights in actie op deze legendarische baan. Met zijn uitdagende lay-out zullen de coureurs van de Superlights alles uit de kast moeten halen om op het podium te eindigen.

Tekst en foto's: PR

Time Schedule | Entry List

In de snelste groep van de Superlights is Henk Thuis vaak de snelste man in het veld. Als importeur van Radical komt Thuis in de Superlights uit met de snelste variant van zijn merk, namelijk de Radical SR8. De Radical-coureur gaat dan momenteel ook aan de leiding van het kampioenschap met inmiddels een solide voorsprong op de concurrentie. Concurrentie kan Thuis op Brands Hatch onder andere verwachten van GH Motorsport, dat met een Tatuus PY012 aan de start verschijnt die bestuurd gaat worden door Henk Haane en Naomi Schiff. Daarnaast zijn er ook enkele snelle gastrijders uit Engeland, zoals Richard Fearns met een Radical SR8 en Daniel Gibson met een Gibson GH-19.

140909 SuperlightsBoven

In de tweede groep van de Superlights zijn veel rijders aan elkaar gewaagd. Koploper in het kampioenschap is hier Wibo Rademaker met de Radical SR3, maar Carlo Kuijer en Nol Köhler, beiden Praga-coureurs, zitten Rademaker op de hielen. Op Brands Hatch verschijnen er bovendien nog meer coureurs met Radical SR3's aan de start, zoals Ko Koppejan en Rick van Geffen. Daarnaast zijn onder andere ook David Houthoofd met een Norma M20F, Heinz Kremer met een Osella PR21 en ook het duo Danny van Dongen / Robert Haup met een Praga R1 present. Het zal voor de coureurs in deze divisie dan ook een echte uitdaging worden om op het podium te geraken!

140909 superlights2

Het raceweekend op Brands Hatch bestaat uit twee dagen, maar ondanks dat is de Supercar Challenge powered by Pirelli niet het enige kampioenschap dat op het lange GP-circuit in actie komt. Ook de MINI Challenge en de Monoposto Racing Club komen in actie. Met daarnaast ook alle divisies van de Supercar Challenge is ook ditmaal het programma bomvol.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet