IndyCar

Indycar: Indycar toppers in actie met nieuwe Indy Lights bolide

De afgelopen dagen kwamen de Indycar toppers Scott Dixon en James Hinchcliffe op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway met de gloednieuwe Dallara AER, die het huidige chassis vanaf 2015 gaat vervangen. Eerder deze maand werd de auto al op de Mid Ohio Sports Car Course getest.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

16C 8457-1

De gloednieuwe Indy Lights Dallara AER kwam gisteren voor de tweede maal in actie, ditmaal met Scott Dixon en James Hinchcliffe.

Indycar toppers in actie met nieuwe Indy Lights bolide
De nieuwe Indy Lights Dallara AER werd de afgelopen dagen door Scott Dixon en James Hinchcliffe op de roadcourse van Indianapolis uitgebreid aan de tand gevoeld.

Scott Dixon: "Qua performance voelt de auto goed aan, maar je kunt hem nauwelijks met zijn voorganger vergelijken. Het is natuurlijk erg prettig om wat set-ups uit te proberen en eens een keer iets anders te rijden. Voor de ontwikkeling van de setups is het eigenlijk nog iets te vroeg. Maar que veiligheid en technologie zijn er veel overeenkomsten met een Indycar."

James Hinchcliffe: "Zoveel mogelijk kilometers maken en een bijdrage aan het testprogramma leveren. Je voelt de remmen en de turbomotor die wat andere karakteristieken dan de V8 motor van zijn voorganger heeft. Er moet aan het chassis gewerkt worden om alle setups voor elk circuit af te werken. De eerste paar runs moet je langzaam opbouwen.

16C 6565
De Indy Lights Dallara AER in actie. Prachtige bolide die de overstap naar de Indycars moet vergemakkelijken

Elk datagegeven is waardevol. Ik ben een sterke voorstander van de Indy Lights. Om in Indycar te komen was het voor mij een belangrijke stap om mijn talenten verder te ontwikkelen. Om het kampioenschap te laten slagen ben ik hier. Het is altijd prettig om bij de uitdagende ontwikkeling van iets nieuws betrokken te zijn."

Josef Newgarden, die in 2011 het Indy Lights kampioenschap won, zal op 13/14 september op de roadcourse van de Speedway in actie komen. Op 17/18 december staat er een test gepland op de roadcourse van Homestead. Op 20 december op de oval van Homestead. Daarbij mogen teams het oude en nieuwe model gebruiken. Tegen die tijd zullen er ongeveer 10 gloednieuwe bolides geleverd worden.

16C 6178
Een blik in de cockpit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet