24H Series

Klaar voor de race: 24H BARCELONA dit weekeinde op het Circuit de Barcelona Catalunya

24HBARCELONA 2013 800pix

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september staat het Circuit de Barcelona Catalunya in Montmeló in het teken van de 24H BARCELONA, de jaarlijkse lange-afstandsrace voor GT's, toerwagens en 24H Specials. Na de 24H DUBAI, de 12H ITALY-MUGELLO en de Hankook 12H ZANDVOORT vormt de race op het Spaanse Grand Prix-circuit de vierde wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar. "Dit evenement wordt van jaar tot jaar groter. Voor ons is het een groot plezier om bij deze race betrokken te zijn", zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat in nauwe samenwerking met het Circuit de Barcelona Catalunya en de Koninklijke Catalaanse automobielclub (RACC) als organisator en promotor van de race optreedt. "Met 70 teams op de voorlopige inschrijflijst hebben we het grootste deelnemersveld in Barcelona sinds vele jaren en met de grote verscheidenheid aan auto's verwachten we een spannende race!"

Tekst en foto's: PR

Na de overwinning van het afgelopen jaar keert het Zwitserse team Hofor Racing terug met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Met Michael Kroll, Roland Eggimann, Kenneth Heyer en Christiaan Frankenhout zijn de winnende rijders van vorig jaar er weer bij, ditmaal versterkt door Chantal Kroll. Het Duitse team Car Collection Motorsport behaalde in mei van dit jaar zijn grootste succes tot nu toe met de overwinning tijdens de eerste Hankook 12H ZANDVOORT. In Barcelona zet het team twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3's in. Tegenstand komt in de A6-klasse onder andere van het Tsjechische team Scuderia Praha met een Ferrari 458 Italia GT3 en een sterke bezetting. Ook het Zwitserse Kessel Racing zet een dergelijke Ferrari in. Het Britse Simpson Motorsport neemt deel met een Audi R8 LMS GT3. Lamborghini wordt vertegenwoordigd door het Duitse team Leipert Motorsport, terwijl Walkenhorst Motorsport met een BMW Z4 uitkomt in de klasse A6.

In de 997-klasse zijn er vier inschrijvingen van Speedlover uit België, ZaWoTec Racing uit Oostenrijk, Team Werner Sport uit Duitsland en Ruffier Racing uit France. Het laatstgenoemde team eindigde vorig jaar tijdens de 24H BARCELONA als tweede in het algemeen klassement. Er zijn ook hooggespannen verwachtingen voor de teams in de SP2-klasse. Het Franse fabrieksteam GC Automobile zet twee van zijn GC Automobile GC 10 V8 silhouet-auto's in en runt een derde auto onder de inschrijving van Russian Team by GCA. Het Las Moras Racing Team brengt een Renault Mégane Trophy silhouet-auto aan de start, terwijl het Australische MARC Cars Australia drie nieuwe MARC Focussen inzet. Het Duitse team Click Vers komt met zijn Porsche 997 ook in de SP2-klasse uit.

Header press release 24HBARCELONA Low res

In de SP3-klasse start het Franse team LD Racing met een Porsche 996. Andere auto's in deze klasse zijn twee Ginetta G50 GT4's van het Italiaanse NOVA RACE, elk een Lotus Evora GT4 van het Nederlandse Cor Euser Racing en het Brite team Track Enduro, een BMW M3 GT4 van het Duitse team Sorg Rennsport, de Aston Martin Vantage GT4 van A.R.T. by Racing Car Service en de Audi R8 van het Nederlandse Red Camel Racing.

De klassen A5 en A4 zijn traditioneel het speelveld voor BMW-toerwagens met inschrijvingen van het Britse team Intersport Racing (BMW M3), RTR Projects uit de Tsjechië (BMW M3), Tischner Motorsport uit Duitsland (BMW E46 WTCC), Hofor-Kueperracing uit Duitsland (BMW M3), LD Racing uit Frankrijk (BMW M3), WEC Motorsport uit Groot-Brittannië (BMW M3) en Blendini Motorsport, eveneens uit Groot-Brittannië (BMW M Coupé). Tegenstand komt van het Franse Altran-team met een tweetal Peugeot 208 GTi's.

In de klasse A3T is de SEAT Leon in Cup-versie de populairste auto met inschrijvingen van Monlau Competición en Pareras Racing Team uit Spanje, NKPP Racing uit Nederland, Memac Ogilvy Duel Racing uit Libanon, MHM Motorsport uit Duitsland, PREFA Racing Team Austria uit Oostenrijk en Zest Racecar Engineering uit Groot-Brittannië. De enige niet-SEAT in deze klasse is de Volkswagen Scirocco GT24 van het Spaanse Drivex-team. In de CUP1-klasse rijden twee BMW M235i Cup-auto's van het Duitse team Bonk Motorsport en eenzelfde auto van Walkenhorst Motorsport.

In de klasse A3 rijden een Renault Clio Cup IV van het Spaanse team Monlau Competición en Peugeot RCZ's van het Franse Nicolas Milan Compétition en het Deense HM Motorsport. De klasse A2 bestaat uit Renault Clio's van de teams Sally Racing en AD Racing/Flexlease.nu (beide Denemarken), Black Motorsport (Spanje), het presenza.eu Racing Team Switzerland (Zwitserland), TBC POST en Speedlover (beide België) en APO Sport (Groot-Brittannië); Mini's van het Besaplast Racing Team (Duitsland) en Lestrup Racing Team (Zweden). Honda Civics van RKC/TGM en Synchro Motorsport (beide Groot-Brittannië) en een Nissan Juke R van het Spaanse Beyond FS. De dieselklassen D1 en D2 omvatten een BMW 135 GTR van het Britse team Saxon Motorsport, Volkswagen Golfs van TTC Racing uit Zwitserland en KPM Racing uit Groot-Brittannië, een SEAT Leon TDI van het Nederlandse Red Camel Racing en BMW 120 D's van SVDP Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten en Cor Euser Racing uit Nederland.

Finish 24HBARCELONA 2013 800pix

Op basis van een nog lopend contract is Dunlop de officiële bandenleverancier van de 24H BARCELONA. SPAA05 levert de LED-positiedisplay's op de auto's. De activiteiten op het circuit starten op vrijdag 5 september met een optionele privétest van 11.00 tot 13.00 uur. Er is een vrije training van 16.30 tot 18.30 uur, terwijl de uitslag van de kwalificatie van 19.00 tot 19.45 uur bepalend is voor de posities in de startopstelling van de race. Daarna is er dan nog een avondtraining van 20.45 tot 22.15 uur. Op zaterdag 6 september is er van 10.30 tot 11.00 uur een pitwalk. De race start om 12.00 uur en eindigt een etmaal later, waarna de prijsuitreiking volgt. Meer informatie over de 24H BARCELONA en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op: www.24hseries.com.

Poster 24HBARCELONA 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet