F. Renault 1.6 NEC

Formula Renault 1.6 NEC Junior: Provily Racing kent weekend met gemengde gevoelens in Zolder

2014 Provily Zolder 3

De Formula Renault 1.6 NEC Junior was afgelopen weekend te gast in het kader van de herboren 24 Uur van Zolder. Provily Racing wou voor de goedgevulde tribunes van de Limburgse omloop dus absoluut schitteren en is daar ook in geslaagd, met twee podiumplaatsen voor speerpunt Janneau Esmeijer. Het team van Gerben Provily keert echter niet helemaal tevreden terug naar huis, want tweede rijder Boris Kolff kende een onwaarschijnlijk pechweekend.

Tekst en foto's: PR

De 24 Uur van Zolder kennen een ware renaissance. Er kwamen deze editie een vijftigtal bolides aan de start, maar ook het voorprogramma van de Belgische etmaalrace mocht er zijn. Zo werkte de Formula Renault 1.6 NEC Junior zijn wedstrijden opnieuw af tijdens een erg succesvolle meeting, na de weekends van de World Series by Renault en de uitermate populaire Gamma Racing Days.

Provily Racing kwam naar Zolder met twee Nederlandse rijders. Janneau Esmeijer bevond zich het hele weekend in de kopgroep, maar een zege zat er net niet in.

2014 Provily Zolder 2

"Ik sta wel twee keer op het podium, met een tweede en derde plaats, maar ik besef dat er meer inzat. De wagen presteerde beter in de wedstrijd dan in de kwalificatie, maar ik moest me dus telkens naar voren knokken. Het resultaat toont dus niet het potentieel van de wagen." Teambaas Gerben Provily deelt dezelfde mening: "Dit kampioenschap is zo competitief dat enkele tienden van een seconde meteen een wereld van verschil maken in de kwalificatie. Janneau was een stuk sneller in de race en zijn podiumplaatsen zijn dus een logisch resultaat." Esmeijer kijkt alvast met veel ongeduld uit naar de wedstrijden in Francorchamps, waar hij eerder dit jaar al twee overwinningen mocht vieren.

2014 Provily Zolder 1

Het knappe resultaat stond in schril contrast met de pechreeks van Boris Kolff, de tweede rijder van het Nederlandse team. Kolff werd in Zolder het slachtoffer van de wet van Murphy. "Zo is dat", zucht de jonge rijder uit Utrecht. "Tijdens de kwalificatiesessie kon ik door een elektrisch probleem geen competitieve tijd neerzetten, waardoor ik tweemaal helemaal achteraan moest starten. In de eerste manche raakte ik zo betrokken in een crash in de openingsronde." Het team bleef niet bij de pakken zitten en stoomde de wagen opnieuw klaar voor de tweede race. "Maar toen ging plots de versnellingsbak stuk", doet Kolff zijn verhaal. "Geen gevolg van de crash in de eerste race, maar gewoon brute pech. Gelukkig kan ik dat snel relativeren, want ik besef dat dit er ook bij hoort."

Teambaas Gerben Provily was vooral tevreden met het doorzettingsvermogen van het team. Provily Racing werkte zich het hele weekend uit de naad en liet zich op geen enkele fout betrappen. De teamleden kunnen dan ook genieten van een paar weken rust voor de volgende afspraak in Spa-Francorchamps. "Toch kijk ik al vooruit naar de volgende wedstrijd, waarvoor we nog een derde wagen ter beschikking hebben. Geïnteresseerde rijders kunnen me altijd contacteren op gerben@provily-racing.nl. Er kan de komende weken ook getest worden op het circuit van Zolder, om zo optimaal voorbereid aan de start te staan!"

2014 Provily Zolder 4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet