F. Renault 1.6 NEC

Persbericht: Sterke inhaalraces KTF-talent Larry ten Voorde mager beloond

Ten Voorde 1

KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op het Belgische Circuit Zolder zijn snelheid niet kunnen omzetten in podiumklasseringen. In de kwalificatie van de Formule Renault 1.6 NEC Junior had de 17-jarige KTF-rijder de poleposition voor zich opgeëist, maar moest na een technische onvolkomenheid aan zijn auto in beide wedstrijden van de laatste startpositie vertrekken. Fraaie inhaalraces en snelle rondetijden leverden uiteindelijk een zevende respectievelijk zesde plaats aan de finish op. "In de tweede race was een podium wellicht zelfs mogelijk geweest, maar ik maakte een paar foutjes die me teveel tijd kostten", keek Ten Voorde terug.

Tekst en foto's: PR

De wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior op het Belgische Circuit Zolder waren opgenomen in het programma van de traditioneel drukbezochte 24 Uren van Zolder. Gezien het aanvangstijdstip van deze race moesten de jonge talenten van de Formule Renault 1.6 hun twee wedstrijden kort na elkaar op zaterdag afwerken. In de kwalificatie had KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde zijn klasse getoond door voor beide wedstrijden de snelste tijd op de klokken te zetten. De domper kwam echter na afloop. "Er zit een sensor op de auto die reglementair niet toegestaan blijkt te zijn. Dat wisten we niet en je hebt er geen enkel voordeel van. Het mag echter niet en dus ben je dan je tijd kwijt", meldde Ten Voorde. Daarmee zag het 17-jarige KTF-talent zijn fraaie polepositions worden omgezet in twee keer een dertiende startplaats, achteraan het veld.

Ten Voorde 3

Ten Voorde toonde echter zijn veerkracht door in de eerste race al snel op te rukken naar de negende plaats, om in het vervolg van de wedstrijd nog twee tegenstanders te passeren en als zevende onder de vlag door te rijden. De tweede race verliep nog beter en daarbij noteerde de KTF-rijder niet alleen zeer snelle rondetijden, maar liet ook fraaie inhaalacties zien. Vanaf de dertiende startplaats kwam Ten Voorde als zesde (!) de eerste ronde uit. In het gevecht om plek vijf raakte hij echter even van de baan, maar wist uiteindelijk zijn zesde plaats te behouden. "We hadden nog wat aanpassingen aan de auto gedaan en dat pakte zeker in de tweede race goed uit. In de strijd om plek vijf maakte ik een foutje en daarna in het verdere verloop van de race ook nog een paar. Als dat niet gebeurd was, had er wellicht zelfs nog een derde plaats ingezeten, want de snelheid was goed. Ik was waarschijnlijk iets te agressief om snel terrein goed te maken", aldus Ten Voorde na zijn tweede race. "Het is natuurlijk jammer dat die mooie polepositions verloren gingen, maar de races waren goed. Ik heb dan ook nu al zin in de volgende wedstrijden." De KTF-rijder zal daarvoor nog even geduld moeten hebben. Het volgende en daarmee alweer voorlaatste raceweekend voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior staat op de kalender voor 4 en 5 oktober op Spa-Francorchamps.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet