NASCAR

NASCAR: Comeback Tony Stewart dit weekend in Atlanta

Tony Stewart keert dit weekend, na een afwezigheid van drie wedstrijden, op Atlanta weer terug in de NASCAR Sprint Cup-series. De NASCAR-organisatie heeft Tony Stewart carte blanche gegeven om weer te gaan racen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

nascar tms 040514 tonystewart

De No 14 keert dit weekend met Tony Stewart weer terug in Atlanta.

Comeback Tony Stewart dit weekend in Atlanta
Na het dramatische ongeval op Canandaigua Motorsports Park waarbij Jeff Ward Jr. tijdens een Sprintcar-wedstrijd het leven verloor,keert Tony Stewart dit weekend op de Atlanta Motor Speedway weer terug in de NASCAR Sprint Cup. Stewart zal in de loop van de dag een persconferentie geven.

Steve O'Donnell van NASCAR: "Tony heeft van de NASCAR-organisatie carte blanche gekregen om weer te gaan racen. Wij stonden voortdurend in contact met zijn team. Wij zullen Stewart bij zijn comeback nauwlettend volgen."

De afgelopen twee weken werd Stewart door Jeff Burton vervangen. Die eindigde als 37e en 15e. Voor Stewart is het mogelijk aan "The Chase" naar de Cup deel te nemen. Daarvoor bestaat een uitzonderingsregel waarvan hij gebruik kan maken. De NASCAR-organisatie heeft nog niet bevestigd of Stewart inderdaad een verzoek heeft ingediend. Ook hoofdsponsor Mobil 1 is dit weekend op Stewart's auto gewoon vertegenwoordigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet