F. Renault 1.6 NEC

Zolder (BEL) is de volgende stop voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior en het RACB geeft een jonge Belg de kans van zijn/haar leven

Assen 10    99

De jonge rijders van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap zullen hun talenten laten zien deze komende zaterdag op het circuit van Zolder (BEL). Race negen en tien van het seizoen zullen plaatsvinden op 30 augustus om 10.35 uur en 13.25 uur vlak voor de start van de MENZO 24 Uren van Zolder.

Tekst en foto's: PR

De leider in het kampioenschap is de Australische Anton de Pasquale (Lechner Racing School), die vijf van de acht races won. Hij wordt op de voet gevolgd door de Nederlander Janneau Esmeijer (Provily Racing), die zijn tweede seizoen in de FR1.6 NEC Junior rijdt.

Ralf Aron

Derde is de uit Estland afkomstige Ralf Aron, die voor het Scuderia Nordica team rijdt. Tijdens het laatste raceweekend in Assen (NED) eindigde Aron als tweede in de eerste race en toen hij de tweede race won, klom hij maar liefst vijf plaatsen in het algemeen klassement.

De Formule Renault 1.6 is de ideale race auto voor jonge talentvolle rijders die het willen gaan maken in het single seater racen. Het RACB National Team heeft daarom voor het seizoen van 2015 en in samenwerking met Renault België Luxemburg, een wedstrijd voor jonge rijders georganiseerd: "Het RACB National Team Stuurwiel". De winnaar gaat een volledig seizoen in de Formule Renault 1.6 NEC Junior rijden.

Robert Lechner (eigenaar Lechner Racing School en voormalig autocoureur) ziet ook de FR1.6 single seater als een goed uitgangspunt voor een jonge coureur: "Ik zie veel talent in dit kampioenschap. Het is goed om deze jonge jongens te zien vechten voor elke tiende van een seconde en elk kampioenschapspunt. Dit is het niveau voor een beginnende coureur in single seater racen, dit is zoals het hoort. Ik kijk uit om naar naar België te komen. Ik heb hier zelf lang geleden geracet en niet alleen op het geweldige circuit van Spa, waar we naar toe gaan voor ons volgende race weekend, maar ook hier op het iconische circuit van Zolder. "

Programma FR1.6 NEC Junior tijdens de MENZO 24 Uren van Zolder (BEL)

Donderdag 28 August
09.40 – 10.10 Free practice 1
13.05 – 13.35 Free practice 2
16.00 – 16.20 Qualifying

Zaterdag 2 August
10.35 – 10.55 Race 1
13.25 – 13.45 Race 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet