Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: strijd om kampioenschap hervat in Zweden

De coureurs van het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap komen dit weekend in actie op de Scandinavian Raceway Anderstorp in Zweden. Naar verwachting zien we een bomveld deelnemersveld, omdat de ‘Scandinavische Formule Renault collega’s’ ook meerijden.

Tekst: Sander Dorsman

Tijdens de vorige race op het TT Circuit Assen moesten de teams Motopark Academy en JD Motorsport verstek laten gaan, doordat zij verplichtingen hadden in de Eurocup Formule Renault 2.0. Voor rijders als Sergey Afanasiev en Mervyn Kool was dit een goede gelegenheid om waardevolle kampioenschapspunten in te lopen op de leiders in het tussenklassement. Het was echter gastrijder Ricardo van der Ende van MP Motorsport die roet in het eten gooide en er met een overwinning en een tweede plaats vandoor ging.

Met nog slechts twee evenementen op de NEC Formule Renault 2.0 kalender te gaan, is de strijd om het kampioenschap om te snijden. Chris van der Drift heeft een voorsprong van slechts 3 punten op Filipe Albuquerque. Op 13 punten achter Albuquerque volgt Xavier Maassen. Hij zal er dus op gebrand zal zijn om in Zweden optimaal te presteren, om zo weer volledig om het kampioenschap mee te kunnen strijden. Mervyn Kool staat momenteel vierde in het kampioenschap. De rijder van AR Motorsport zal echter flink aan de bak moeten om het gat van 50 punten op Chris van der Drift te dichten.

De overige Nederlandse deelnemers zijn allen debutanten in de Formule auto’s. Dennis Swart en Gwendolyn Hertzberger van Van Amersfoort Racing hebben inmiddels de nodige kilometers gemaakt en vinden steeds vaker de aansluiting met het middenveld. Opvallend is tevens de progressie van Oscar Wilkens, die in Assen de race van zijn leven reed. Komende vanaf een tiende startplek baande hij zich een weg naar voren en finishte uiteindelijk op een mooie vierde plaats. Het wordt interessant om te zien hoe Wilkens zich profileert in Zweden.

Tussenklassement NEC Formule Renault 2.0
1. Chris van der Drift, 207 punten
2. Filipe Albuquerque, 204 punten
3. Xavier Maassen, 191 punten
4. Mervyn Kool, 157 punten
5. Atte Mustonen, 149 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet