Formula E

Formule E: Ho Pin Tung en Nelson Piquet Jr. verdedigen de Chinese kleuren

Ho Pin Tung en Nelson Piquet jr. zullen in het gloednieuwe Formule E kampioenschap de kleuren China Racing verdedigen. De Spanjaard Antonio Garcia zal als reserverijder fungeren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

china racing 14

Ho Pin Tung, Nelson Piquet Jr. en Antonio Garcia maken van China Racing deel uit dit seizoen.

Ho Pint Tung en Nelson Piquet Jr. verdedigen de Chinese kleuren
Ho Pin Tung en Nelson Piquet Jr. zullen in het allereerste Formule E seizoen voor China Racing uitkomen. Ho Pin Tung was de eerste rijder van Chinese afkomst die in 2003 een F1 Williams testte. Ook testte hij in 2009 voor Renault. Tung was o.a. actief in de Asian Le Mans Series, A1GP, GP2, Superleague en Indycar. Tijdens de allereerste Beijing Prix rijdt Tung als enige zijn eerste thuiswedstrijd. Antonio Garcia was wereldkampioen karting en is nu fabrieksrijder bij het Corvette GT Team. Garcia won op Le Mans driemaal zijn klasse. De Spanjaard heeft ook in de F3000 en de World Series by Nissan gereden. Ook testte hij ooit een MInardi.

Nelson Piquet Jr: "Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om mijzelf in verschillende wedstrijdformaten te kunnen testen. Ik ben verheugd dat ik in de Formule E kan racen. Het is een grote eer om als coureur in het allereerste FIA Formule E kampioenschap in Beijing van Team China deel uit te mogen maken. Zeker omdat Team China zich in de sport wil gaan bewijzen."

Ho Pin Tung: "Het is fantastisch om als coureur van China Racing deel uit te mogen maken. Zeker tijdens de openingswedstrijd in Beijing. Enkele maanden geleden heb ik al eens een Formule E auto getest en het is werkelijk een uitdaging om aan de elektrische auto te wennen. Ik kijk nu al naar een fantastische start in China uit.

Steven Lu, CEO van Team China Racing: "Nelson Jr. heeft bewezen dat hij op het hoogste niveau in verschillende wedstrijdformaten kan presteren en dit speelde een sleutelrol in onze beslissing om hem voor China Racing te laten uitkomen. Tijdens de tests op Donington was hij erg snel en wij zijn ervan overtuigd dat we één van de meest getalenteerde coureurs op de grid onder contract hebben. Sinds het begin van Team China is Ho Pin onze coureur geweest. Ik vertrouw erop dat hij voor Nelson Jr. een fantastische teamgenoot is en ik hoop dat ze in Bejing voor de duizenden lokale fans in staat zijn om te winnen."

CEO Alejandro Agag van het FIA Formule E Kampioenschap: "Wij zijn erg verheugd in steeds meer internationale topcoureurs in het FIA Formule E kampioenschap te mogen verwelkomen. Nu de allereerste wedstrijd steeds dichterbij komt, moet er nog één naam bekend gemaakt worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er in China een spectaculaire show geboden gaat worden."

China-Racing-19
Nelson Piquet Jr. is tegenwoordig van vele markten thuis. In de Red Bull Global Rallyecross staat hij bovenaan in het kampioenschap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet