NASCAR

NASCAR: Carl Edwards tekent bij Joe Gibbs Racing

Roush Fenway Ford-coureur Carl Edwards heeft voor 2015 een contract met het team van Joe Gibbs Racing getekend. JGR Racing maakte dit vandaag bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

carledwards 062214 sonoma
Carl Edwards verhuist van Ford naar Toyota.


Carl Edwards tekent bij JGR
De 35-jarige Carl Edwards heeft voor komend seizoen een contract bij het team van JGR getekend. Edwards komt gedurende het seizoen 2015 met het startnummer 19 aan de start en wordt gesponsord door een telecommunicatiebedrijf. Edwards is de tweede coureur die het team van Jack Roush voor het team van JGR inwisselt. Aan het eind van 2012 vetrok Edwards' voormalige teamgenoot Matt Kenseth eveneens naar het team van Jack Roush. In zijn eerste Sprint Cup-seizoen voor het team van Joe Gibbs won Edwards maar liefst zeven Sprint Cup-wedstrijden.

Carl Edwards: "Dit is een prachtige dag voor mij. Als ik eerlijk ben, is het succes van Matt Kenseth voor mij een eye-opener geweest!" Ik dacht dat het wel tijd werd om te vertrekken."

In 360 Sprint Cup-starts behaalde Carl Edwards maar liefst 23 overwinningen en eindigde in 2008 en 2011 tweemaal als tweede in het kampioenschap. Dit seizoen behaalde Edwards met de No 99 Ford twee overwinningen en vijf top 10 klasseringen in de NASCAR Sprint Cup.
Het vertrek van Edwards werd al eerder dit jaar duidelijk toen men bij Roush Fenway Trevor Bayne naast Greg Biffle en Ricky Stenhouse Jr. voor 2015 aankondigden.

Tevens kondigde het team van Joe Gibbs Racing de komst van de Mexicaan Daniel Suarez aan. Suarez is de allereerste Mexicaan die in 2015 een volledig Nascar Nationwide seizoen zal gaan afwerken! Ook zal hij in de Campingworld Truckseries voor JGR actief zij
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet