24H Series

24H Series: Last-minute-inschrijving voor Hankook 12H HUNGARY nog steeds mogelijk

Start 12H HUNGARY 2013 800pix

Tal van teams en rijders genieten nog steeds van een welverdiende zomervakantie, maar in de autosport stopt de actie natuurlijk nooit helemaal. Bij het Nederlandse bureau CREVENTIC en bij de Stichting DNRT (Dutch National Racing Team) wordt daarom met volle kracht gewerkt aan de twee afsluitende evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook voor dit jaar. Na de verschuiving van het voorjaar naar het eerste weekeinde van oktober (3 en 4 oktober) vormt de Hankook 12H HUNGARY nu de vijfde en afsluitende race van de 24H SERIES powered by Hankook 2014.

Tekst en foto's: PR

Bijna 30 teams hebben zich al voor de race op het prachtig gelegen Grand Prix-circuit nabij de Hongaarse hoofdstad ingeschreven, een forse toename in vergelijking met de deelnemersaantallen van de afgelopen jaren. "Teams die erbij willen zijn, hebben nog steeds de mogelijkheid van een last-minute-inschrijving", zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC.

pit stop 12H HUNGARY 2013 800pix

Het compacte tijdschema van het evenement met de vrije training en de kwalificatie op vrijdag en de race op zaterdag maakt deelname aan de Hankook 12H HUNGARY aantrekkelijk voor teams die nog in een grote internationale lange-afstandsrace willen starten voordat het Europese seizoen afloopt. De Hankook 12H HUNGARY vindt dit jaar voor de zesde keer plaats en staat open voor deelname met GT's, toerwagens en 24H-Specials. De klasse-indeling en het technisch reglement zijn identiek aan die bij de overige evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook, inclusief het vlaggenschip, de Hankook 24H DUBAI. Doorgaans is het begin oktober in Hongarije nog heel goed weer en de hoofdstad Boedapest met al zijn attracties en uitgaansmogelijkheden bevindt zich op slechts een half uur rijden vanaf het circuit.

Blancpain racing winner 12H HUNGARY 2013 800pix

"Uitgaande van de inschrijvingen die we hebben ontvangen kunnen we nu al stellen dat we een zeer gevarieerd startveld hebben", vervolgt Willems. "In de GT3-klasse starten ondermeer Hofor Racing, het winnende team van de 24H BARCELONA van vorig jaar, met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3, en Stadler Motorsport, de winnaars van de 24H DUBAI van dit jaar, met een Porsche 997 GT3 R. Andere teams in de klasse A6/GT3 starten eveneens met Mercedes-Benz en Porsche, maar we hebben ook een Lamborghini GT3 FL2, een soortgelijke auto als waarmee vorig jaar de 12H HUNGARY gewonnen werd. Daarnaast zijn we verheugd over een flink aantal teams met veel ervaring in de Porsche 997 Cup-klasse. In de SP2-klasse staan ook diverse interessante auto's aan de start, zoals de Lexus IS-F, een auto die nog niet eerder aan een van onze wedstrijden deelnam. Hier starten ook de silhouet-auto's MARC Focus GTC en GC Automobile GC 10 V8. De toerwagenklassen zijn sterk als altijd met BMW's, Honda's, Peugeots, Renaults en SEATs."

View 12H HUNGARY 2013 800pix

Hankook treedt op als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier van de Hankook 12H HUNGARY, terwijl SPAA05 de LED-displays levert waarmee de positie van elke auto in de race wordt weergegeven. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet