DTM

DTM: Marco Wittmann in kwalificatie Nürburgring opnieuw oppermachtig

2014 Polesitter Wittmann
Dit seizoen al drie keer racewinnaar, en nu ook voor de derde keer op pole: Marco Wittmann

Hij lijkt met speels gemak op weg naar de kampioenstitel in de DTM: Marco Wittmann kwam als leider in de tussenstand naar de Nürburgring voor de zevende race van het seizoen en veroverde in de kwalificatie voor de derde keer dit jaar de pole-position, waarin hij zich eens te meer een fantastische uitgangspositie wist te verschaffen. In de derde en beslissende kwalificatieheat reed de BMW-coureur een tijd van 1:22,780 minuten en stelde daarmee de pole-position veilig. Achter Wittmann volgt een quintet van Audi-rijders met Edoardo Mortara, Jamie Green, Timo Scheider en Miguel Molina op de plaatsen twee tot en met zes. Daarachter staan Mercedes-coureurs Dani Juncadella en Paul Di Resta op de vierde startrij.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat


2014 Q Mortara
Edoardo Mortara start naast Wittmann vanaf de eerste startrij

Zoals zovaak op de Nürburgring liepen de weersomstandigheden sterk uiteen, met regen aan het begin van de kwalificatie en later een opdrogende baan. Met name de BMW-rijders hadden daarmee de nodige problemen en zo staan Timo Glock, Bruno Spengler, Martin Tomczyk, António Félix da Costa en Joey Hand op de startplaatsen 16 tot en met 20. Verrassend slecht kwamen ook routiniers Mattias Ekström en Gary Paffett uit de verf: als 22e en 23e staan de beide oud-kampioenen helemaal achteraan in de startopstelling. Ook de 14e plaats voor Augusto Farfus en de twaalfde plaats voor Maxime Martin zijn vanuit BMW-perspectief niet echt resultaten om over naar huis te schrijven.

2014 Q Rockenfeller
Mike Rockenfeller kwalificeerde zich als derde voor zijn thuisrace   Marco Wittmann moet het vooraan op de grid morgen in de race dan ook alleen zien te klaren, want achter zich heeft de Duitser uitsluitend Audi's. Gezien de uitstekende vorm waarin hij momenteel verkeert, is een mogelijke vierde seizoenszege voor Wittmann echter zonder meer realistisch. "Alles liep perfect. In de trainingen vanmorgen hadden we nog wat problemen, maar in de kwalificatie was het super", aldus een stralende Wittmann. De race morgen start om 13.30 uur.

2014 Q Juncadella
De best geklasseerde Mercedes-Benz-coureur, Daniel Juncadella

Uitslag:
1. Marco Wittmann (Dui), BMW M4 DTM, 1:22780
2. Edoardo Mortara (Ita), Audi RS 5 DTM, 1:22,925
3. Mike Rockenfeller (Dui), Audi RS 5 DTM, 1:22,951
4. Jamie Green (GBr), Audi RS 5 DTM, 1:22,996
5. Timo Scheider (Dui), Audi RS 5 DTM, 1:23,048
6. Miguel Molina (Spa), Audi RS 5 DTM, 1:23,163
7. Dani Juncadella (Spa), DTM Mercedes AMG C-Coupé, 1:23,221
8. Paul Di Resta (GBr), DTM Mercedes AMG C-Coupé, 1:23,354

2014 Q Wittmann Marquart
Complimenten van de chef: Marco Wittmann met BMW-sportdirecteur Jens Marquardt

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet