NASCAR

NASCAR: Op korte termijn persconferentie Tony Stewart. Nascar vaart nieuwe regel uit.

NASCAR Insiders Rusty Wallace en Darrell Waltrip hebben de media geinformeerd dat er op korte termijn een persconferentie te verwachten valt, waarin Tony Stewart officieel zijn afscheid van de NASCAR Sprint Cup zal aankondingen. Tevens heeft NASCAR als eerste professionele organisatie aangekondigd dat coureurs hun auto niet meer zomaar kunnen verlaten.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

tms nscs 040614 tonystewart

Op korte termijn wordt er een persconferentie verwacht waarin bekendgemaakt gaat worden, dat Tony Stewart zich definitief uit de autosport zal terugtrekken.

Op korte termijn persconferentie Tony Stewart
NASCAR Insiders Rusty Wallace en Darrell Waltrip hebben de media geïnformeerd dat er op korte termijn een persconferentie te verwachtenvalt, waarin Tony Stewart officieel zijn afscheid van de NASCAR Sprint Cup zal aankondigen. Rusty Wallace: "Ik heb Tony gisteren gesproken en dit is een ongeluk waar hij niet snel overheen komt. Ik hoop dat hij nog van gedachten veranderd. Maar naar mijn smaak meende hij het. Nicole Briscoe verklaarde dat Tony al dagen niet geslapen heeft en nauwelijks in staat is om met zijn privé Ford Taurus boodschappen in de Supermarkt te doen.Bij Stewart Haas Racing wilde zelf nog geen mededelingen doen.

Naar aanleiding van het Stewart/Ward Jr. incident heeft NASCAR een nieuwe regel uitgevaardigd. Coureurs mogen tenzij, er gevaar dreigt, hun auto's niet meer zomaar verlaten. NASCAR is de eerste professionele organisatie die deze regel toepast. Het was te verwachten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet