Porsche Cups

Porsche Cups: Jaap van Lagen beleeft terugkeer in Duitse Carrera Cup

140813 PCC Lagen
Kan Jaap van Lagen (links), met racewinnaar Engelhart, komend weekeinde op de Nürburgring weer rare bokkesprongen op het podium maken?

Hij krijgt zo langzamerhand de status van 'super-sub' in Porsche-gelederen: komend weekeinde rijdt Jaap van Lagen op de Nürburgring in de Duitse Porsche Carrera Cup voor het Duitse team MRS, waar hij de plaats inneemt van de Fransman Jim Pla. Een van Pla's sponsors had zich teruggetrokken, waardoor de Fransman opeens niet meer aan zijn verplichtingen ten opzichte van het MRS-Porsche-team kan voldoen. Daardoor kwam een plaats vrij voor Jaap van Lagen, die eerder dit seizoen op het circuit van Oschersleben al een keer een invalbeurt in de Duitse Carrera Cup maakte. Daar eindigde hij als tweede.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR


"Of deze deal voor het hele resterende seizoen geldt, kan ik nog niet precies zeggen, maar ik hoop het natuurlijk wel", zegt Jaap van Lagen, die in dat geval met de combinatie uit zijn reguliere programma in de ADAC GT Masters en de Duitse Carrera Cup dan tot medio oktober vrijwel ieder weekeinde aan de bak zou kunnen. Het team MRS spreekt bij monde van teambaas Karsten Molitor erover, dat "Jim voorlopig van verdere deelname in de Porsche Carrera Cup moet afzien. Zijn management en wij werken hard aan een snelle, duurzame oplossing. We zijn er zeker van, dat we Jim Pla uiterlijk in het seizoen 2015 weer achter het stuur van een MRS-Porsche zullen zien. We geloven dat we met Jaap van Lagen een zeer goede vervanger hebben gevonden, die zeker met een topresultaat op de Nürburgring kan laten zien dat hij terug is."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet