Formula E

Formule E: Formule E voerde eerste wedstrijdsimulaties uit

Op het circuit van Donington Park heeft de Formule E-organisatie voorafgaande aan de allereerste kampioenschapswedstrijd in Beijing twee volledige wedstrijdevenementen gesimuleerd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Formule E

Action from the second Formula E event simulation at Donington Park 2
Alejandro Agag spreekt van succesvol verlopen wedstrijdsimulaties op Donington.

Formule E voerde eerste wedstrijdsimulaties uit
Voorafgaande aan de allereerste Electric Grand Prix in Beijing op 13 september a.s. heeft de Formule E-organisatie twee volledige wedstrijdsimulaties op een geïmproviseerd circuit van Donington Park uitgevoerd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van een tijdelijk aangelegde pitlane en pitboxen. Exact zoals die op de tijdelijke circuits gebruikt gaan worden. Accreditatieprocedures, IT infrastructuur en zelfs TV uitzendingen werden methodiek getest.

Gedurende de eerste simulatie maakten alle tien teams gebruik van de vier auto's die hen voor trainingen en kwalificaties ter beschikking staan. Ook werd er een endurancetest uitgevoerd. Dit betekende dat de teams bij de unieke pitstops van auto konden wisselen en tevens was er een volledig staande start.

Terwijl er nog een aantal issues verwerkt moet worden beschouwde de Formule E organisatie deze test als een succes.

Alejandro Agag: ''Om een groot sportevenement in de grootste steden ter wereld te organiseren betekent een enorme inspanning en vereist een zorgvuldige voorbereiding. Wij willen dat de Formule E Bijing ePrix een fantastisch spektakel wordt, en door alle systemen van tevoren te testen willen wij niets aan het toeval overlaten. In zijn totaal zijn we meer dan tevreden.""

Tijdschema bekend
De organisatoren hebben tevens het tijdschema voor het ééndagsevenement bekend gemaakt. In de ochtend rijden de 10 teams en 20 rijders twee trainingen die resp. 45 en 30 minuten in beslag zullen nemen. Daarna volgt een kwalificatiesessie waarbij de vijf auto's over vier groepen verdeeld zullen worden. De wedstrijd zelf zal ongeveer een uur duren. De laatste Formule E test vindt op 19 augustus a.s. in Donington plaats. Hiervoor hebben zich al meer dan 4000 fans aangemeld.

Formule E wedstrijdschema
08:15 - 09:00 Non qualifying 1
10:30 – 11:00 Non qualifying 2
12:00 - 12:10 Qualifying groep 1
12:15 – 12:25 Qualifying groep 2
12:30 – 12:40 Qualifying groep 3
12:45 – 12:55 Qualifying groep 4
16:00 Race
Wedstrijdafstand afhankelijk van lengte circuit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet