DNRT

DNRT: “De Formulewagens moeten weer uit de schuur”

rogier 1972

Een hele leuke divisie binnen de DNRT is de Vrije Formule Klasse. Drijvende kracht achter dit initiatief is de 35-jarige Rogier Jansen, die enkele jaren geleden samen met Alex van Loenen plannen heeft opgezet om het racen in formulewagens nieuw leven in te blazen. Wij spraken de enthousiaste Jansen tijdens de races van 31 juli j.l.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

"Ons doel is om zo veel mogelijk formulewagens weer aan het racen te krijgen. Er staan nog zoveel leuke wagens te wachten in allerlei schuren die graag weer uitgelaten willen worden. Een goede formulewagen hoeft niet de hoofdprijs te kosten, ze zijn al te koop vanaf ongeveer 8.000 euro voor een goed gebruikt exemplaar. Dat het goedkoop is, gaan we niet zeggen, maar het is wel betaalbaar. Drie jaar geleden heeft Huub Vermeulen ons de kans gegeven om mee te rijden als aparte klasse bij de DNRT. Hij gelooft, net als ons, in deze klasse en heeft altijd een zwak gehad voor de formuleracerij. "

rogier 1966

Kosten
"Het aantal deelnemers schommelt nu tussen de acht en veertien wagens. Dat willen we graag uitbreiden naar rond de 20 bolides. Er staan bijvoorbeeld nog veel Formule Ford Zetecs stil. De aanschaf is wellicht een drempel, maar het racen zelf kost relatief weinig. We willen de kosten zo laag mogelijk houden, het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het mooie van de DNRT is dat alle trainingen en races op één dag worden gehouden en dat scheelt veel tijd en geld. Ik koop gebruikte banden van een Formule Renault-team en ben daardoor met 200 euro per jaar klaar. Per racedag maak ik rond de 400 euro aan kosten. 250 euro aan inschrijfgeld, 50 euro running costs en 100 euro aan brandstof. Meer niet. Je moet natuurlijk geen schades rijden, want dan ben je verder van huis."

Strijd met een glimlach
"We hebben het met z'n allen erg gezellig. We racen met een glimlach en hebben respect voor elkaars materiaal. Het blijft voor iedereen een uitdaging om met zo'n formulewagen op de racebanen te rijden. Natuurlijk is het leuker om in een groepje te strijden, maar als je alleen rijdt is er altijd nog de uitdaging om je persoonlijke rondetijd te verbeteren en je limiet te vergroten.

rogier 1967

Als ik op de startknop druk, krijg ik iedere keer weer een kick en begint de adrenaline weer te stromen. Wij zijn met kop en schouders de snelste klasse binnen de DNRT."

Aankomende vrijdag zijn de volgende wedstrijden tijdens het Super Race weekend van de DNRT. "Kom gerust eens langs om te kijken of voor meer info over hoe je bij ons kunt komen racen. Kijk ook eens op onze website www.formuleracing.nl"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet