NASCAR

NASCAR: Tony Stewart trekt zich terug op Watkins Glen

Tony Stewart heeft zich voor de NASCAR Sprint Cup-wedstrijd vanavond op Watkins Glen definitief teruggetrokken. Afgelopen nacht was de drievoudige NASCAR Sprint Cup-kampioen en voormalig Indy 500 winnaar bij een dodelijk ongeval tijdens een lokale Sprint Car-wedstrijd betrokken.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

wg 080814 stewart

Tony Stewart in actie tijdens de Sprint Cup-trainingen gisteren op Watkins Glen. Voorlopig zijn laatste optreden?

Tony Stewart trekt zich terug op Watkins Glen
Enkele uren nadat Tony Stewart de Amerikaanse krant "USA Today" verteld had, dat zijn deelname aan de NASCAR Sprint Cup-wedstrijd op Watkins Glen "business as usual" was is hij waarschijnlijk onder de druk van de publieke opinie toch op zijn besluit terug gekomen. Nationwide-coureur Regan Smith zal als zijn plaatsvervanger fungeren.

NASCAR-woordvoerder Kerry Tharp verklaarde dat deelname aan een NASCAR gesanctioneerd niets in de weg stond ''maar iedereen binnen de gemeenschap van de motorische sporten heeft zo zijn gevoelens voor dit soort situaties. Wij zijn hier eerder mee geconfronteerd geweest" aldus Tharp.

Stewart raakte vannacht betrokken bij een fataal zwaar Sprint Car-ongeval waarbij de 20-jarige Kevin Ward Jr. het leven liet. Het Sprint Car Circuit van Canandaigua ligt op ongeveer een uur rijden van New York verwijderd. Ook het circuit van Watkins Glen bevindt zich in de Staat New York.

Mogelijk betekent het terugtrekken van Stewart dat hij niet meer voor een plek in "The Chase" in aanmerking komt. Greg Zippadeli, vice president bij Stewart Haas Racing: "Voorlopig staat ons hoofd hier niet naar. Onze gedachten zijn bij Kevin's familie en de mensen die voor ons bedrijf werken. A.s. maandag zullen wij onze situatie evalueren en eventuele beslissingen nemen. Vandaag moeten wij als team de dag zien door te komen en proberen alles op de juiste manier te doen. Maar zelfs die brug zijn wij nog niet eens overgestoken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet