NASCAR

NASCAR: Tony Stewart rijdt collega Sprint Car-coureur op Canandaigua dood

NASCAR Sprint Cup-coureur Tony Stewart heeft tijdens een wedstrijd voor Sprint Cars op Canandaigua (N.Y.) een rivaal doodgereden. Sprint Cars rijden zoals bekend op onverharde circuits zoals Amerika er duizenden telt. Het drama vond vannacht plaats.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR/PR

dover 053014 stewart 1
Na de NASCAR Sprint Cup kwalificaties op Watkins Glen ging Tony Stewart 's avonds in de Sprint Cars racen. Het eindigde dramatisch.


Tony Stewart rijdt collega Sprint Car-coureur in de staat New York dood
Tony Stewart heeft tijdens een Sprint Car-wedstrijd een collega-coureur op dramatische wijze doodgereden. Tijdens de wedstrijd op Canandaigua in de staat New York, spinde Tony Stewart de 20 jarige Kevin Ward Jr. van de baan. Ward stapte vrijwel ongedeerd uit zijn bolide, die een lekke band had opgelopen. Er werd direct geneutraliseerd. Ward Jr. uitte zijn ongenoegen door Stewart zijn overbekende vingertje te tonen. Op het moment dat Stewart kwam aangereden brak diens auto overigens zijwaarts uit. Stewart reed over Ward heen, die met zware verwondingen naar een ziekenhuis werd getransporteerd. Enkele uren geleden overleed de 20 jarige Ward aan zijn zware verwondingen. Op dit moment wordt de zaak door de autoriteiten onderzocht. Stewart werkt volledig met hun mee en op dit moment is er nog geen sprake van een ''crimineel feit''. Sprint Cars zijn de grote hobby van Tony Stewart. Vorig jaar liep hij bij een wedstrijd een gebroken been op, en kwam in de tweede seizoenshelft niet meer in de NASCAR Sprint Cup aan de start. Of Stewart vanavond in de Sprint Cup wedstrijd op Watkins Glen aan de start komt, is nog niet geheel duidelijk.

2014 Kevin War Jr
De vannacht omgekomen Kevin Ward Jr. droomde van een NASCAR Sprint Cup of Indycar carriere Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet