DRDO

DRDO: 19 augustus races DRDO op Circuit Park Zandvoort

start DRDO 22 april

De Dutch Race Driver Organisation begint op dinsdag 19 augustus aan de tweede helft van het raceseizoen. Na het jaarlijkse uitstapje op het circuit van Zolder, is de klasse weer terug op de thuisbasis Circuit Park Zandvoort. Rijders met een dieselauto tot twee liter of een toerwagen tot drie liter zijn meer dan welkom om een keer actief kennis te komen maken!

Tekst en foto's: PR

De DRDO kijkt terug op een geslaagde start van het seizoen. De races op Circuit Park Zandvoort trokken 30 tot 40 auto's, verdeeld over de klassen BMW M3 Cup, Specials, Specials Plus en Diesel. "Bij ons rijden de deelnemers veel in korte tijd", noemt medeorganisator Danny van Dongen een pluspunt. "We beginnen pas aan het einde van de middag, maar er staan toch twee races van elk 50 minuten en twee trainingen op het programma."
Overige pluspunten zijn de goede sfeer, het bescheiden inschrijfgeld, de competitie en het respect voor elkaars auto's. Het inschrijfgeld en de overige kosten vallen extra positief uit voor rijders die samen een auto delen.

Spannende strijd
De strijd om de kampioenschappen is spannend. Dat is mede te danken aan de 'resultaatseconden', die de top drie in elke race krijgt toegewezen. Een racewinnaar moet bijvoorbeeld 15 seconden langer stilstaan tijdens de verplichte pitstop van de volgende race.
In de klasse Specials bedraagt het verschil tussen klassementsaanvoerder Raimond van Steen en tweede man Egbert Ellenkamp (beiden BMW Compact) welgeteld één puntje.

Tijmen Heino

De pas 16-jarige Tijmen Heino (Suzuki Swift) staat heel netjes op de derde plaats in het grote veld. Met zeventien punten achterstand op Van Steen is alles nog mogelijk!
Alexander Berger (BMW 130i) voert de strijd in de klasse Specials Plus aan. Cas Renders (BMW 130i) volgt op zes puntjes. Jeroen de Roode en Hans Creemers (BMW 325i E30) zijn ook nog volop in de race om de titel, zij hebben een achterstand van veertien punten op Berger.

Vijf uit acht
In de BMW M3 Cup voert Ziad Geris het tussenklassement aan. Hij won maar liefst vijf van de acht races. Ziad heeft een voorsprong van 24 punten op Marc Dijkhuis, Menno van de Grijspaarde en de equipe Dennis van der Linden – Herman Peene die de gedeelde tweede plek innemen. Een zege is goed voor 20 punten, dus Ziad kan zich geen misstap permitteren.
Marloes Dijkhuis (BMW 120D) staat op de eerste plaats in de Dieselklasse. In de eerste acht races boekten in totaal tien dieselrijders één of meerdere zeges (!). Het is dus op z'n zachtst gezegd lastig om te voorspellen wie zich deze keer met de champagne mag uitleven.

Assen en Zandvoort
Na de races op dinsdag 19 augustus, reist de DRDO af naar TT Circuit Assen voor de zesde ronde. Deze vindt plaats op zondag 28 september. Op dinsdag 28 oktober wordt het seizoen afgesloten op Circuit Park Zandvoort met de inmiddels traditionele avondraces in het donker.

22apr14-0901

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet