Clio Cup

Stan van Oord scoort op drukbezocht TT Circuit Assen zijn eerste Clio Cup-podium

030814 svo assen p

Stan van Oord heeft zijn eerst podium in de Clio Challenge behaald. 82.000 dolenthousiaste racefans zagen tijdens de Gamma Racing Day hoe de Clio-Cup debutant in de tweede race van de dag een fraaie strijd leverde met Martijn Kool. Zeven ronden lang reed het duo vrijwel naast elkaar over TT Circuit Assen, maar twee ronden voor het einde wist Van Oord zijn concurrent te verschalken. Zo kwam de pas 17-jarige Stan van Oord als derde in de Clio Challenge over de finish en mocht hij het podium beklimmen. "Wat een geweldige race. Ik heb hard gevochten en dit is een prachtige beloning", zei een uitgelaten Van Oord die van zijn enthousiaste teambaas Dillon Koster spontaan een champagne-douche kreeg.

Tekst en foto's: PR

Na races op Circuit Park Zandvoort en de Duitse Nürburgring mocht Stan van Oord op TT Circuit Assen racen op weer een ander circuit. De kwalificatie op zaterdag verliep rommelig, omdat er al vrij snel een code rood en even later ook een gele vlag situatie ontstonden. De net 17-jarige Van Oord wist een goede snelle ronde te zetten die hem een vijfde startpositie opleverde voor de eerste race. Toen hij aanzette voor een nieuwe snelle ronde was helaas de kwalificatie al voorbij, zodat hij de tweede race vanuit de achterhoede zou moeten starten.

030814 svo assen a

Toen zondag rond het middaguur de eerste race van start ging hadden inmiddels zo'n 82.000 racefans langs de baan plaatsgenomen. De Gamma Racing Day op TT Circuit Assen trekt jaarlijks grote hoeveelheden fans aan en voor de coureurs is dit een geweldige stimulans om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ook Van Oord voelde de geweldige sfeer en ging vanaf de vijfde startplek voortvarend weg. Hoewel hij gedurende de gehele race strijd leverde, lukte het hem helaas niet om die gevechten in zijn voordeel te beëindigen. Hij kwam als zevende in de Clio Challenge over de finish en was daarover ondanks de mooie strijd toch teleurgesteld.

030814 svo assen g

Voor aanvang van de tweede race zorgde een goede peptalk van Herman de Jager van zijn team Certainty Racing ervoor dat Stan van Oord tot op het bot gemotiveerd in de Clio plaatsnam. Gestart vanuit de achterhoede passeerde hij direct een concurrent en na diverse gevechten kwam hij aan bij Martijn Kool die op de derde positie reed. Daar ontstond een prachtig gevecht dat maar liefst zeven ronden lang duurde. Zij aan zij vochten de twee als leeuwen, tot Van Oord twee ronden voor het einde van de race wist los te komen en wegreed van Kool. Daarmee werd de jonge coureur derde in de Clio Challenge en mocht hij dus het podium in Assen betreden. "Wat een superrace, ik had even een zetje nodig maar nu pakte alles eindelijk goed uit. Ik ben mijn team ontzettend dankbaar, want zij hebben me niet alleen een prima auto gegeven, maar ook de morele steun die ik nodig had", zei een zeer blije Stan van Oord nadat hij van zijn teambaas Dillon Koster een champagnedouche had gekregen.

030814 svo assen s

Ook de volgende race komt Van Oord weer op een ander circuit in actie. De volgende wedstrijd in de Clio Cup Benelux vindt plaats op het circuit van Zolder. Van 28 tot en met 30 augustus rijden de Clio's op het Belgische circuit tijdens de 24 Hours Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet