Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint hectische Dutch Supercar Challenge-race

Uitvallers en een wel erg hectisch verlopen pitsstop bepaalden het beeld van de wedstrijd in de Dutch Supercar Challenge.

 Euser_race2

Cor Euser pakte de overall zege en de winst in de GT1-klasse. De winst in de klasse Supersport ging naar Robin en Martijn Bakker die als tweede overall de finish passeerde. De winst in de klasse Sport was voor de equipe Janssen/Van Os.


Tekst: Remco Scheelings, fotografie: Tim Böhme

Bij de start is het veld meteen één van de grote favorieten kwijt. De als tweede gestarte V8STAR van Van Buuren/Hart valt bij het verspringen van het licht stil waardoor Noorman/Van Dongen klem komt te zitten en een paar plaatsen moet prijsgeven. Ook Coomes heeft het moeilijk en valt in de eerste ronden terug tot de vijfde plaats. Aan de leiding gaat intussen Brinkman/Grimm met de DTM Audi, voor een snel opgerukte Cor Euser en een weer terugknokkende Van Dongen/Noorman.

Per ronde loopt Van Dongen (/Noorman) in op Euser en sluit bij de nummer twee aan. In ronde tien is de race voor de winnaar van de eerste race, Coomes over. Met een gebroken achterwiel blijft de Engelsman op een gevaarlijke plaats steken en veroorzaakt daarmee een safetycar-situatie. Omdat de toegestane tijd om een pitsstop te maken net is aangebroken gaat eerst het achterste deel van het veld de pits in, een ronde later gevolgd door het eerste deel van het veld. Door de vele auto’s in de pitsstraat raakt deze zelfs even verstopt en kunnen rijders hun pits nauwelijks bereiken of verlaten. Omdat vervolgens juist in deze periode de safetycar de baan verlaat wordt het veld volledig door elkaar geschud. Diverse rijders blijken ook nog onder de gele vlag te hebben ingehaald en krijgen een 30 seconden tijdstraf opgelegd.

Na al deze commotie gaat de equipe Robin en Martijn Bakker aan de leiding gevolgd door Richard van den Berg, Euser, Jan Storm, de oorspronkelijk leidende Brinkman/Grimm en Lex vd Meijden. Euser is niet te stuiten, neemt na 40 minuten de tweede positie over en loopt seconden per ronde in op de leidende equipe Bakker. Euser pakt met nog een kleine 14 minuten te gaan de kop terwijl ook Brinkman/Grimm snel plaatsen goedmaken en met nog zes minuten te gaan de tweede positie pakken. Tot de finish lijkt er niets meer te veranderen.

Met nog slechts drie minuten te gaan krijgt Brinkman/Grimm echter een lekke band en moet richting de pits. Op bijna hetzelfde moment moet ook Noorman/Van Dongen, na de hectische pitsstop teruggevallen naar de elfde plaats en inmiddels weer opgeklommen naar de zevende positie, opgeven. Achter de soeverein leidende Euser valt de tweede plaats daarmee in handen van de equipe Bakker gevolgd door Storm en Van den Berg. De equipe Bakker schrijft daarmee de klasse Supersport op haar naam terwijl de winst in de klasse Sport gaat naar Jansen/van Os. In de laatste ronde verlaat Mark Thomas bij het opkomen van het rechte stuk hard de baan waardoor de wedstrijd onder code rood eindigt. De rijder blijft gelukkig ongedeerd.

Uitslag race 2 Dutch Supercar Challenge,
Masters of Formule 3, Circuit Park Zandvoort, zondag 6 augustus 2006

1. Cor Euser (GT1), 29 ronden in 1:46.620
2. Robin en Martijn Bakker (Supersport), op 36.878
3. Jan Storm (GT1), op 45.538
4. Richard van den Berg (Supersport), op 53.248
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet