Supercar Challenge

Henry Zumbrink wint incidentvolle race Supercar Challenge bij Gamma Racing Day

140803 kool

In de GTB-divisie pakte Ferdinand Kool bij de start de leiding, maar de Corvette-coureur kreeg meteen Daan Meijer achter zich aan. Daarachter lagen Marcel van Berlo, Steve Vanbellingen, Carlo Kuijer en Angelique Detavernier aan op de posities drie tot en met zes.

Net zoals in de race op zaterdag waren Ferdinand Kool en Daan Meijer meteen in fel gevecht. Ditmaal lukte het Meijer in de derde ronde om Ferdinand Kool in te halen en de leiding bij de GTB's over te nemen. Lang kon Meijer echter niet genieten van de leiding, want niet veel later pakte Kool de eerste plaats van de Porsche-coureur alweer over. Meijer gaf zich echter niet gewonnen en pakte een ronde later wederom de leiding in de race.

Voor Radical-coureur Rick van Geffen kwam de race na twintig minuten al ten einde. De Radical-coureur kwam in de GT-bocht in aanraking met de Aston Martin van Andy Schulz en moest een bocht later zijn auto met technische problemen naast de baan parkeren.

140803 v bellingen

De safety car-situatie gooide het veld bij de GTB's aardig door elkaar. Zo kwam het dat Carlo Kuijer de leiding in handen kreeg met daarachter Ward Sluys en Daan Meijer. Achter Meijer zat Max Koebolt op het vinkentouw. Tussen dit tweetal ging het na de pitstops al snel fout, want Koebolt en Meijer kwamen met elkaar in aanraking waarbij Meijer van de baan schoot. De Porsche-coureur probeerde daarna nog wel de pitstraat te bereiken maar had teveel schade aan zijn auto om de race nog te kunnen vervolgen. Max Koebolt kreeg voor dit incident een stop and go penalty van tien seconden.

Carlo Kuijer lag ondertussen nog steeds aan de leiding en had een voorsprong van acht seconden op achtervolger Ward Sluys. Koebolt, die zijn stop and go nog moest maken, lag op de derde plaats met daar weer achter de Porsche van Vandereyt. Vandereyt verloor die derde positie in de slotfase van de race nog aan Dirk Schulz, omdat Vandereyt van de baan raakte en daarbij veel tijd verloor.

140803 kuijer

Kuijer kon in de laatste ronden zijn hoofd koel houden en pakte dus met zijn Praga R1 de overwinning bij de GTB's. Ward Sluys en Steve Vanbellingen eindigden met de BMW M3 Silhouette op de tweede positie en Max Koebolt en Ferdinand Kool eindigden ondanks hun stop and go penalty nog op de derde plaats.

Volledige uitslag van de race

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet